Grupul ZF oferă independență Diviziei de Sisteme de Siguranță Pasivă și o redenumește LIFETEC

Grupul ZF a anunțat rebrandingul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă în ZF LIFETEC. Noua marcă va fi separată juridic de grupul german.
Robert Stan - lun, 25 mart. 2024, 15:11
Grupul ZF oferă independență Diviziei de Sisteme de Siguranță Pasivă și o redenumește LIFETEC

Cu vânzări de aproximativ 4,7 miliarde de euro în 2023, Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă a grupului ZF este un furnizor al marilor producători auto. Odată cu procesul de rebranding, ZF LIFETEC urmărește o strategie bine definită pentru a crește vânzările și profitabilitatea ca o afacere independentă, stimulată de megatendințele din industria auto și de reglementările de siguranță din ce în ce mai riguroase.

„Divizia noastră de Sisteme de Siguranță Pasivă s-a dezvoltat excelent. Ca brand independent, ZF LIFETEC dobândește scopul strategic pentru a accelera și mai mult creșterea vânzărilor și profitabilitatea. Procesul de separare avansează bine și continuăm să explorăm opțiuni pentru dezvoltarea ZF LIFETEC în viitor”, a declarat Holger Klein, CEO al grupului ZF.

„Anunțul de astăzi despre noul brand ZF LIFETEC este un semnal vizibil, atât intern cât și extern, al poziționării independente și al aspirațiilor Diviziei de Sisteme de Siguranță Pasivă”, notează și Martin Fischer, membru în Consiliul de Administrație al grupului ZF responsabil pentru Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă.

ZF LIFETEC este unul dintre principalii furnizori de echipamente de siguranță pasivă cu o prezență globală în 46 de locații din 18 țări și o cotă de piață de peste 20% din vânzările globale în categoriile sale de produse principale. Portofoliul complet de produse include sisteme de retenție gonflabile, sisteme pentru volane și centuri de siguranță, variind de la vehicule mici din segmentul de volum până la cele mai sofisticate vehicule de lux.

Conform grupului german, bazându-se pe relații solide cu o bază diversificată de clienți la nivel mondial, stimulată de colaborări în cercetare și dezvoltare, precum și pe o puternică platformă globală de inovație, ZF LIFETEC vizează oportunități viitoare de creștere.

„Noul brand ZF LIFETEC combină misiunea noastră de a salva vieți cu abordarea bazată pe tehnologie. Ne propunem o creștere stimulată de megatendințele auto și de trendurile în creștere la nivel global ale reglementărilor de siguranță. Noul nostru brand se identifică cu un nivel extraordinar de siguranță pentru ocupanții vehiculelor. În octombrie 2022, grupul ZF a inițiat separarea Diviziei Sistemelor de Siguranță Pasivă, oferindu-i mai multe opțiuni strategice pentru dezvoltarea viitoare în vederea posibilității unei creșteri mai mari în vânzări și profitabilitate. Cu noul brand, ZF LIFETEC începe călătoria ca și companie independentă, valorificând poziția robustă într-o piață de creștere structurală mai puțin afectată de schimbările din industria auto”, consideră Rudolf Stark, managerul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă ZF.

La începutul lunii februarie, deja fosta divizie de Sisteme de Siguranță Pasivă a ZF a anunțat lansarea MSLL, limitatorul de sarcină comutabil multiplu, pentru centurile de siguranță ale mașinilor.

Pentru a reduce forțele care acționează asupra corpului în cazul unui accident, multe sisteme de centuri au deja un limitator de sarcină controlabil în două etape (SLL). Acesta a fost un pas important către adaptabilitate. Pentru a oferi și mai multă flexibilitate, ZF oferă acum sistemul său de tensionare a centurii cu limitator de sarcină comutabil multiplu (MSLL). Are un design în mai multe etape și poate varia forțele de reținere, chiar mai bine, pe tot parcursul coliziunii. Sistemul permite răspunsul individual pentru fiecare persoană, indiferent de statură, precum și controlul adecvat al forțelor centurii.

În viitor, evoluția către o mai mare variabilitate a forțelor centurii va fi realizată prin înregistrarea senzorială a interiorului pentru a recunoaște și mai bine cine și unde se află, precum și ce forțe ale centurii trebuie aplicate individual, în cazul unei coliziuni serioase sau minore.

ZF este un concern tehnologic care livrează produse complexe și sisteme de mobilitate pentru autoturisme, vehiculele utilitare și tehnologie industrială. Cu un program complex de produse, ZF furnizează, printre altele, soluții complete pentru producători auto consacrați, precum și pentru furnizorii de mobilitate și companiile nou înființate în domeniul transporturilor și mobilității.

În 2023, ZF a atins vânzări de 46,6 miliarde de euro, cu aproximativ 168.700 de angajați la nivel mondial. Compania este reprezentată în 162 de unități de producție din 31 de țări printre care și România, stat în care activează 5.000 de angajați în șase locații (București, Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita).

Te-ar mai putea interesa și
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte, respectiv......
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...