Guvernul a alocat bani pentru 60 de primării din Timiş

Guvernul a alocat diferite sume pentru 60 de primării din Timiş, 45 dintre acestea fiind conduse de edili de la PDL, câte cinci de reprezentanţi ai UDMR şi PNL, două de primari de la PSD şi câte una de la Uniunea Bulgarilor din Banat, PNG şi un independent.
Economica.net - lun, 09 apr. 2012, 19:02
Guvernul a alocat bani pentru 60 de primării din Timiş

Potrivit Hotărârii de Guvern prin care Executivul acordă bani primăriilor din Fondul de rezervă bugetară, 60 de primării din judeţul Timiş, dintr-un total de 99, urmează să primească bani.

Din cele 60 de primării, 45 sunt conduse de primari ai PDL, cinci de la PNL şi alte cinci de primari UDMR. De asemenea, două primării dintre cele care primesc bani sunt conduse de primari PSD, una este condusă de primar de la Uniunea Bulgarilor din Banat, alta de primar PNG şi o alta de un independent.

Cei mai mulţi bani sunt alocaţi Primăriei comunei Dudeştii Vechi, condusă de un primar al Uniunii Bulgarilor din Banat (2,8 milioane de lei) şi oraşului Ciacova, condus de primar PDL (1,4 milioane de lei).

„Vom cheltui banii, în cea mai mare parte, pe reţeaua de alimentare cu apă. Avem mari probleme cu aceasta, este veche de 40 de ani, ţevile sunt din zinc, sunt toate sparte şi ruginite şi trebuie neaparat înlocuite. Mai avem nevoie de o staţie de tratare a apei şi de un foraj. De asemenea, mai avem proiecte de pietruire a unor drumuri comunale şi mai avem de introdus şi canalizarea. Banii sunt bineveniţi, dar nevoile noastre sunt mai mari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Dudeştii Vechi, Gheorghe Nacov.

De asemenea, primarul din Ciacova, Petru Filip, spune că cel mai probabil banii vor fi alocaţi pentru infrastructură.

„Vom discuta la nivelul Consiliului Local, după ce vom primi aceşti bani. Probabil că îi vom aloca pentru investiţii în infrastructură. Reţeaua de apă este praf la noi, iar canalizare nu avem deloc”, a declarat primarul oraşului Ciacova.

Totodată, Consiliul Judeţean Timiş, condus de Constantin Ostaficiuc (PDL), a primit două milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului. Preşedintele CJ Timiş spune că banii, în mare parte, vor fi, cel mai probabil, alocaţi pentru Agenda Culturală.

„Am primit de la Guvern două milioane de lei pentru Consiliul Judeţean Timiş şi îi vom duce în rectificarea bugetară pe care o vom avea în 26 aprilie. Vom discuta în comisii, sunt multe lucruri pe care le putem face. Banii ar putea ajunge în Agenda Culturală, unde a rămas o zonă din trimestrul IV neacoperită. Vom vedea”, a declarat şeful CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc.

În judeţul Timiş, 39 de primării nu au primit bani din Fondul de rezervă al Guvernului. Este vorba despre 20 de primării conduse de primari PSD, 11 conduse de primari de la PNL, alte cinci conduse de PNŢCD şi trei conduse de primari PDL.

Hotărârea de guvern prin care Executivul acordă bani primăriilor din Fondul de rezervă bugetară a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial, la puţin timp după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că a semnat, în aceeaşi zi, actul normativ, lista anexată indicând că cele mai mari sume din punct de vedere valoric sunt acordate consiliilor judeţene şi primăriilor conduse de reprezentanţii partidelor aflate la guvernare, în principal PDL.

Majoritatea primăriilor PDL beneficiare de cele mai mari fonduri au primit aceeaşi sumă, de fix două milioane lei, ceea ce ar trebui să însemne că necesităţile acestor primării sunt în cifră egală.

La momentul adoptării acestei hotărâri, Guvernul a insistat asupra faptului că banii nu au fost acordaţi pe criterii politice.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare pentru CE Oltenia, în valoare de 2,6 miliarde de euro
Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare pentru CE Oltenia, în valoare de 2,6 miliarde de euro
Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda societății ...
Franța a avertizat statele candidate la OCDE, printre care se numără și România, cu privire la exigențele sale privind combaterea schimbărilor climatice
Franța a avertizat statele candidate la OCDE, printre care se numără și România, cu privire la exigențele sale privind ...
Franţa a avertizat miercuri statele candidate la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) asupra exigenţelor ...
Proiectul de modificare a regulamentului pentru taxiuri în București a fost pus în dezbatere. Noile criterii de calificare: Euro 6, hibrid, hibrid plug-in şi electrice
Proiectul de modificare a regulamentului pentru taxiuri în București a fost pus în dezbatere. Noile criterii de calificare: ...
Proiectul de modificare a Regulamentului-cadru pentru organizarea transportului local în regim de taxi, care conţine criterii ...