1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Guvernul a alocat circa 39 de milioane de lei pentru personalul disponibilizat de la ANIF

Guvernul a decis, marţi, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii pe anul 2012, cu circa 39 de milioane de lei, în vederea plăţii salariilor compensatorii pentru personalul disponibilizat în urma desfiinţării Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

20 mar, 2012 | Agerpres

Potrivit acestora, banii provin din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului.

În decembrie 2011, din cadrul Ministerului Agriculturii a desfiinţată Administraţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare, unde lucrau 5.000 de persoane.

În locul Administraţiei a fost înfiinţată o altă instituţie asemănătoare, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, care a preluat circa 1.500 de salariaţi din cei 5.000 care fuseseră concediaţi.

Astfel, Ministerul Agriculturii trebuie să achite salarii compensatorii pentru 3.500 de persoane disponibilizate de la ANIF.

Liderul Uniunii Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare, Vasilica Blebea, spunea, în luna decembrie 2011, că foştii angajaţi ai ANIF trebuie să beneficieze de măsuri de protecţie socială, conform contractului colectiv de muncă.

"Este vorba de acordarea unor salarii compensatorii pe o perioadă cuprinsă între 3 şi 7 luni. În plus, dorim ca nou-înfiinţata Agenţie Naţională de Îmbunătăţiri Funciare să preia cel puţin 1.500 de oameni din personalul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare", a explicat Vasilica Blebea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO