1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Guvernul a aprobat ajutoare de stat de 900 milioane lei pentru IMM-urile din România începând din 2017

Întreprinderile mici şi mijlocii vor fi sprijinite să-şi dezvolte investiţiile printr-o nouă schemă multianuală de ajutor de stat, în valoare totală de 900 de milioane de lei, informează un comunicat al Executivului, potrivit Agerpres.

08 sep, 2016 | Agerpres

Guvernul a adoptat joi un memorandum în acest sens, la propunerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Potrivit sursei citate, sprijinul financiar se acordă sub forma unor granturi pentru rambursarea cheltuielilor eligibile aferente investiţiilor iniţiale, în scopul realizării unor obiective.

'Analizele noastre au relevat că există foarte multe proiecte investiţionale cuprinse între un milion şi 10 milioane de euro, care îşi vor susţine creşterea datorită acestui program. Este o mare nevoie de fonduri cuprinse în acest interval, mai ales în rândul firmelor cu capital autohton. Intenţionăm ca această schema de ajutor de stat să ţină pasul cu mersul real al economiei, în care investiţiile sunt tot mai dinamice şi predictibile datorită unui număr în creştere de oportunităţi în piaţă', consideră vicepremierul Costin Borc, ministrul Economiei.

Schema de ajutor de stat este concepută ca program multianual, până în anul 2020, cu finanţare de la bugetul de stat, iar selecţia beneficiarilor se face prin înscriere anuală, în limita bugetului alocat prin lege şi cu respectarea unor condiţii de eligibilitate.

Schema este elaborată pentru perioada 2017 - 2020, iar data estimată la care va intra în vigoare este luna octombrie a acestui an, iar perioada estimată în care se vor efectua plăţile ajutorului de stat este 2017 - 2023.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO