1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

Guvernul a aprobat un sprijin financiar pentru crescătorii de vaci şi bivoliţe din zone defavorizate

Guvernul a aprobat marţi un proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar pentru producătorii de lapte şi carne de vită, respectiv de bivoliţe de lapte, din zonele defavorizate, în limita unui plafon de 30 de milioane de euro.

31 iul, 2012 | Mediafax

Schema de ajutor specific se adresează producătorilor agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate şi/sau persoane juridice, crescători de vaci de lapte, bivoliţe de lapte şi taurine din rase de carne.

Pentru a primii acest sprijin, crescătorii trebuie să deţină între două şi 15 vaci de lapte, maximum 50 de bivoliţe şi până la 90 de vaci din rase de carne.

"Cuantumul ajutorului specific se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile, fără a depăşi 250 euro/cap, pentru categoria vaci de lapte, 187,5 euro/cap, pentru categoria bivoliţe de lapte şi 300 euro/cap, pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ajutorul se acordă din fonduri FEGA, sub formă de plată anuală, până la data de 30 iunie. Cererile trebuie să fie depuse în perioada 6 august - 21 septembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO