Guvernul a deblocat 5 milioane lei pentru derularea programelor finanţate de la buget în scopul sprijinirii IMM-uri

Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, deblocarea sumei de cinci milioane lei, aferenta lunii iulie, pentru derularea, în 2015, a programelor finanţate anual de la bugetul de stat în scopul sprijinirii sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM), anunţă Agerpres.
Economica.net - mie, 22 iul. 2015, 19:13
Guvernul a deblocat 5 milioane lei pentru derularea programelor finanţate de la buget în scopul sprijinirii IMM-uri

Suma de cinci milioane de lei reprezintă cea de-a cincea tranşă deblocată în 2015, din fondurile ce urmează să fie repartizate de Guvern pe o perioadă de şase luni, în mod eşalonat, pentru programele destinate IMM-urilor.

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri aplică strategia şi programul de guvernare în domeniile energetic şi resurselor energetice, întreprinderilor mici şi mijlocii, cooperaţiei şi mediului de afaceri, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă şi pentru stimularea iniţiativei operatorilor economici.

Programele implementate de minister şi finanţate din bugetul de stat pentru înfiinţarea sau dezvoltarea de noi IMM-uri sunt: Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitatea accesului la finanţare Start; Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de întreprinzătorii debutanţi în afaceri – SRL-D; Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă – Comerţ; Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM-urilor – Femeia Manager; Programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri; Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului; Programul de dezvoltare antreprenoriala UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Prin Legea bugetului de stat pentru 2015, este prevăzută suma de 166,8 milioane de lei pentru dezvoltarea şi susţinerea înfiinţării de noi IMM, care a inclus şi suma de 70 milioane de lei, plătită beneficiarilor schemei de ajutor de minimis pentru IMM, derulată în baza HG nr. 274/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

Din suma de 96,8 milioane lei, prevăzută pentru implementarea celor şapte programe sus amintite, 70 milioane lei au fost blocate, Guvernul deblocând în lunile martie, aprilie, mai şi iunie suma de 60 de milioane de lei, destinată sprijinirii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în Austria
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în ...
OMV Petrom arată în raportul preliminar pentru 2022 că nu se califică la plata taxei de solidaritate impusă de Guvernul României, așa cum informase inițial investitorii, luna trecută....
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Ministerul de Externe nord-coreean a avertizat joi că Phenianul va răspunde la orice acţiune militară a SUA în regiune ...
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Ţări cum ar fi Statele Unite sau Germania ar putea trimite până la urmă Ucrainei avioane de luptă, este de părere ...
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat miercuri că a trecut de momentul critic în lupta contra inflaţiei, dar "victoria" ...