Guvernul a extins data limită de tragere a împrumutului de la BIRD pentru proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Finanţelor extinde data limită de tragere a împrumutului de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) pentru proiecte cheie în domeniul sănătăţii, a anunţat, joi, instituţia.
AGERPRES - joi, 25 mart. 2021, 22:05
Guvernul a extins data limită de tragere a împrumutului de la BIRD pentru proiecte în domeniul sănătății

„Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 25 martie 2021, amendamentele convenite între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) prin schimbul de scrisori semnate la Bruxelles la 1 martie 2021 şi la Bucureşti la 2 martie 2021 şi prin Scrisoarea de amendament nr. 5 semnată la Bruxelles la 1 martie 2021 şi la Bucureşti la 2 martie 2021 la Acordul de împrumut (Proiectul privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi BIRD”, se menţionează spune în comunicat.

În urma negocierilor dintre Ministerul Finanţelor şi BIRD referitoare la restructurarea Acordului de împrumut în două etape, s-a convenit extinderea finală a datei limită de tragere de la 31 martie 2021 până la 31 decembrie 2024. Această extindere va permite finalizarea centrului pentru mari arşi de la Timişoara şi a procedurilor de achiziţie de echipamente pentru radioterapie, precum şi achiziţionarea de servicii de proiectare pentru alte două centre în cadrul Spitalului judeţean Târgu-Mureş şi în cadrul spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Lucrările de execuţie a celor două centre vor fi realizate în cadrul unei finanţări adiţionale, de 150 milioane euro, aflată în curs de contractare cu BIRD.

De asemenea, s-a convenit actualizarea descrierii subcomponentei referitoare la centrele de arşi, pentru a reflecta cu acurateţe activităţile care se finanţează în cadrul Acordului de Împrumut, în condiţiile în care o parte din aceste activităţi vor fi incluse în finanţarea adiţională, aflată în curs de contractare.

Acordul de împrumut dintre România şi BIRD, în valoare de 250 milioane euro, destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar şi îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar, a fost semnat la data de 17 iunie 2014. Până în prezent, aproximativ 140 milioane euro au fost trase din împrumut.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...