1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Guvernul a redus plafonul anual de împrumut pentru primari, pe intervalul 2013-2015

Guvernul a redus plafonul total anual în care primarii vor putea contracta finanţări rambursabile în intervalul 2013-2015, comparativ cu nivelul permis în acest an, pentru a se încadra în deficitul bugetului general consolidat.

04 dec, 2012 | Mediafax

Printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de marţi, Guvernul a decis ca plafonul privind finanţările rambursabile care pot fi contractate de către unităţile administrativ-teritoriale să fie limitat la 800 milioane lei în fiecare an din intervalul 2013-1015.

În acelaşi timp, limita maximă a tragerilor din finanţările rambursabile contractate sau care urmează să fie contractate de către unităţile administrativ-teritoriale a fost limitată la 1,2 miliarde lei, pentru acelaşi interval.

Pentru acest an, plafoanul finanţărilor rambursabile a fost majorat de la 700 milioane lei, în 2011, la 900 milioane lei, iar limita maximă a tragerilor a fost menţinută la 1,4 miliarde lei.

Plafoanele nu cuprind finanţările rambursabile destinate refinanţării datoriei publice locale, precum şi finanţările rambursabile aferente proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO