1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

Guvernul ar putea aproba în câteva săptămâni ordonanţa privind camerele agricole

Ordonanţa de urgenţă privind camerele agricole ar putea fi aprobată de Guvern peste câteva săptămâni, după ce se va ajunge la un acord privind statutul acestora, dacă vor fi ONG-uri sau structuri în subordinea consiliilor judeţene, a declarat marţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

23 apr, 2013 | Mediafax

"Proiectul de ordonanţă de urgenţă (privind modificarea legii camerelor agricole - n.r.) este în curs de avizare de mai bine de o lună. S-a ajuns la o soluţie comună despre ce ar trebui să facă camerele agricole. Singura discuţie care a mai rămas este dacă vor fi ONG-uri sau structuri în subordinea consiliilor judeţene", a declarat Constantin la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture.

El a arătat că în următoarele săptămâni se va ajunge la un acord privind statutul camerelor agricole şi va urma aprobarea ordonanţei de urgenţă de către Guvern.

La rândul său, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, Laurenţiu Baciu, a transmis ministrului poziţia organizaţiei pe care o conduce, spunând că aceste camere agricole ar trebui să fie conduse de agricultori, fără implicaţie politică sau a consiliilor judeţene, pentru că s-ar subordona tot statului.

"Vreau să transmit domnului ministru Constantin poziţia fermă a LAPAR. Camerele agricole trebuie să fie ale agricultorilor, conduse de agricultori şi pentru beneficiul agricultorilor, sa nu fie picior politic. (...) Vă rog ca prin posibilităţile pe care le aveţi să faceţi lobby pentru aceste comune, să ajungă în mâna agricultorilor", a spus Baciu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO