1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Guvernul cere ANAF să controleze toate companiile din "Big Four" – fostul şef al Fiscului

Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, spune că Guvernul trimite în control Fiscul la cele patru mari companii de consultanţă internaţională: KMPG, E&Y, PwC şi Deloitte. Diaconu spune pe pagina sa de facebook că este în posesia unui e-mail trimis de la PSD/Guvern către ANAF şi că, dacă Guvernul neagă existenţa lui, îl va face public.

09 oct, 2017 | ECONOMICA.net

“Un mail, transmis la inceputul lunii septembrie de la cel mai inalt nivel al PSD/Guvern, solicita vicepresedintelui ANAF, Bogdan Stan “analiza si (…) initiere de actiuni de control” la cele patru firme de consultanta care apartin de “Big Four”, adica la firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte. (...) Desi simuleaza dialogul cu grupul de lucru pe fiscalitate al CDR, pe din dos se pregateste un desant al inspectiei fiscale la aceste firme. (...) Daca Guvernul ma va contrazice, voi face public mail-ul in baza caruia ANAF-ul a turat deja motoarele “analizei de risc”…exact ca in cazul Rise Project si Hotnews", a scris fostul şef al Fiscului pe pagina sa de Facebook.

Gelu Diaconu a fost şef al ANAF din aprilie 2013 până în februarie 2016, când a fost demis trecut de către premierul de atunci, Dacian Cioloș, de la conducerea ANAF, după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat că este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO