1EUR = 4.8419 RON

Companii

Guvernul dezbate în primă lectură proiectul legii privind parteneriatul public-privat

Premierul Mihai Tudose a anunţat, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, dezbaterea în primă lectură a proiectului de lege privind parteneriatul public - privat.

04 aug, 2017 | Agerpres

'O veste foarte bună pentru investiţii: în primă lectură, legea parteneriatului public - privat, cu norme cu tot, la pachet, ca să nu le mai încurce nimeni', a declarat Tudose.

Premierul i-a cerut ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, să ofere detalii despre proiectul de act normativ.

'Grupul de lucru a elaborat pachetul legislativ privind parteneriatul public - privat, constând în proiectul de modificare a Legii 233 din 2016 privind parteneriatul public - privat şi proiectul de norme metodologice. Prin modificările pe care le-am adus legii vom putea implementa atât proiecte semnificative cu aprobarea Guvernului, urmând să stabilim un prag pentru acestea, cât şi proiecte de dimensiuni medii şi mici, care nu vor avea nevoie de aprobarea Guvernului şi vor putea fi implementate la nivel judeţean sau local', a precizat Laufer.

El a dat şi câteva exemple de proiecte de acest fel: 'În zona de infrastructură de transport: drumuri, căi ferate, aeroporturi, poduri, căi navigabile, parcări, poduri şi tunele; în domeniul telecomunicaţiilor: telefonie, internet şi broadband. Utilităţi: centrale electrice, staţii de apă, de filtrare, deşeuri, infrastructură de interes public, şcoli, universităţi, inclusiv penitenciare. În domeniul sănătăţii: spitale, policlinici, unităţi de primiri-urgenţă şi clădiri administrative, primării, consilii judeţene şi aşa mai departe. Modificarea şi simplificarea legislaţiei privind parteneriatul public - privat este una dintre măsurile prevăzute în programul de guvernare. Implementarea acestei măsuri va contribui la întărirea colaborării între stat şi mediul privat'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO