Guvernul vrea să sprijine dezvoltarea furnizorilor români din industria auto – vicepremierul Borc

Vicepremierul Costin Borc a declarat luni, la Sebeş, că Guvernul doreşte să sprijine furnizorii români din industria auto, fie că sunt furnizori pentru Dacia, pentru Ford sau pentru Daimler, şi să înţeleagă barierele pe care aceştia le au, pentru a asigura dezvoltarea lor şi sosirea altor investitori care ar putea să integreze produsele pe care aceştia le fac.
Economica.net - lun, 04 apr. 2016, 14:55
Guvernul vrea să sprijine dezvoltarea furnizorilor români din industria auto - vicepremierul Borc

Prezent la inaugurarea noii unităţi de cutii de viteză automate 9G Tronic din cadrul Star Assembly, vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a vorbit şi despre continuitatea politicilor guvernamentale în a sprijini investiţiile străine şi industria auto.

‘Piatra de temelie a acestei investiţii a fost pusă acum doi ani. Daimler este în România prin unităţile sale de producţie de mai mulţi ani. Vorbim de continuitatea politicilor guvernamentale în a sprijini investiţiile străine şi în a sprijini industria auto. Şi, nu în ultimul rând, am menţionat dorinţa Guvernului României de a dezvolta furnizorii români din industria auto, fie că sunt furnizori pentru Dacia, pentru Ford, pentru Daimler sau pentru oricare altă firmă auto. Dorim să sprijinim aceşti furnizori, să înţelegem barierele pe care ei le au ca să se dezvolte, pentru a asigura dezvoltarea lor şi, de ce nu, sosirea altor investitori care ar putea să integreze produsele pe care domniile lor le fac’, a declarat presei vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Vicepremierul a opinat că ceea ce se întâmplă la Sebeş este un lucru extraordinar.

‘Este un lucru extraordinar, pentru că vorbim de un produs de înaltă tehnologie, pentru că vorbim de noi locuri de muncă, vorbim de noi locuri de muncă bine calificate. Guvernul României, aşa cum am spus în nenumărate rânduri, este dedicat ideii de reindustrializare a României. Pentru aceasta avem nevoie de forţă de muncă calificată, vorbim de dezvoltarea învăţământului profesional, vorbim de participarea comunităţilor locale la asigurarea condiţiilor necesare investitorilor străini şi, nu în ultimul rând, vorbim de o continuitate’, a declarat Costin Borc.

Vicepremierul a susţinut că inaugurarea noii unităţi a concernului Daimler transmite câteva semnale foarte importante.

‘Vorbim de cea mai performantă cutie de viteze. Şi aceasta este făcută la Sebeş. Deci există capacitatea, forţa de muncă, capacitatea de proiectare, oamenii capabili să lucreze cu tehnologie de cel mai înalt nivel în România. (…). S-a vorbit de învăţământul dual, învăţământul profesional şi vorbim de calitatea oamenilor care sunt astăzi aici şi a salariaţilor din această uzină. Guvernul României dă o deosebită atenţie dezvoltării învăţământului dual, a învăţământului profesional, asigurării calităţii forţei de muncă pentru investiţiile existente şi viitoare. Important este că aceste dezvoltări, aceste investiţii care se fac îşi lasă amprenta şi asupra dezvoltării locale, asupra calităţii vieţii în oraşele şi în municipiile mari’, a afirmat Borc.

Vicepremierul a subliniat că Guvernul este alături de Daimler şi de oricare alt investitor în dezvoltarea investiţiilor lor existente, dar şi în identificarea unor posibilităţi noi de dezvoltare.

‘Furnizorii români din industria auto sunt foarte importanţi. Cu cât există furnizori locali mai apropiaţi pentru toţi producătorii auto din România, cu cât industria auto se dezvoltă mai mult, cu atât nivelul de calificare, nivelul de producţie creşte şi industria auto în general în România se dezvoltă şi devine un pol din ce în ce mai atractiv pentru investiţii noi. Mă bucur să pot anunţa că Guvernul Romîniei este foarte interesat să sprijine industria auto, să sprijine furnizorii locali, să fie parteneri firmelor străine care vor să vină să investească în România’, a conchis vicepremierul Costin Borc.

Luni, a fost inaugurată la Sebeş o nouă unitate de producţie a cutiilor de viteze Mercedes 9G-Tronic, o investiţie de peste 300 milioane de euro.

Star Transmission, filiala concernului german Daimler în România, a fost înfiinţată în anul 2001 prin deschiderea unei unităţi de producţie la Cugir. Începând din vara anului 2013, a fost deschisă o altă unitate de producţie la Sebeş, pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, o investiţie de 30 de milioane de euro, care a creat circa 250 de locuri de muncă.

La începutul lui 2014 a avut loc inaugurarea oficială a unităţii de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, o investiţie de aproape 40 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Operatorii Nord Stream afirmă că nu pot inspecta avariile la conducte din cauza restricţiilor impuse de autorităţile daneze şi suedeze
Operatorii Nord Stream afirmă că nu pot inspecta avariile la conducte din cauza restricţiilor impuse de autorităţile ...
Operatorii celor două gazoducte din Marea Baltică, care făceau legătura între Rusia şi Germania până când ambele au avut scurgeri majore săptămâna trecută, au declarat că nu au putut......
Veniturile medii lunare pe gospodărie au fost de 6.241 lei, în trimestrul II. Cheltuielile, 86,1% din venituri
Veniturile medii lunare pe gospodărie au fost de 6.241 lei, în trimestrul II. Cheltuielile, 86,1% din venituri
Veniturile totale medii lunare pe gospodărie au reprezentat 6.241 lei în trimestrul II 2022 iar pe persoană veniturile ...
Un test cu rachetă ratat provoacă panică în Coreea de Sud
Un test cu rachetă ratat provoacă panică în Coreea de Sud
Eşecul unui test cu rachetă balistică a provocat panică într-un oraş de obicei liniştit din Coreea de Sud, după ce ...
Noul pachet de ajutor militar american creşte riscul unei confruntări armate cu Occidentul – ambasador rus
Noul pachet de ajutor militar american creşte riscul unei confruntări armate cu Occidentul – ambasador rus
Decizia Washingtonului de a trimite o nouă tranşă de ajutor militar Kievului constituie o ameninţare la adresa intereselor ...