Guvernul francez a anulat taxa care limita accesul romilor pe piaţa muncii printr-o circulară

O circulară interministerială privind evacuările taberelor ilegale de romi, referitoare la aplicarea măsurilor decise săptămâna trecută de către Guvernul francez, a aprobat miercuri anularea taxei care limita accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii, relatează AFP.
Economica.net - mie, 29 aug. 2012, 18:44
Guvernul francez a anulat taxa care limita accesul romilor pe piaţa muncii printr-o circulară

„Taxele datorate de către angajator şi cetăţean Oficului francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) (…) sunt suprimate”, măsura intrând în vigoare „imediat”, se precizează în acest text adresat prefecţilor, care poate fi consultat pe site-ul Lemonde.fr.

Guvernul a decis în cadrul unei reuniuni ministeriale, la 22 august, la Matignon, să flexibilizeze condiţiile de angajare a românilor şi bulgarilor, principalele naţionalităţi ale romilor prezenţi în Franţa.

Lista acestor meserii care le sunt deschise „va fi extinsă în curând, după parcurgerea procedurilor consultării partenerilor sociali”, confirmă documentul.

Această circulară „referitoare la anticiparea şi însoţirea operaţiunilor de evacuare din tabere ilegale” este semnată de miniştrii Internelor, Educaţiei, Afacerilor Sociale şi Sănătăţii, Locuinţei şi Muncii, dar şi de miniştrii-delegaţi pentru reuşită şcolară şi pentru luptă împotriva excluziunii sociale.

Ea „precizează cadrul acţiunii statului în cazul evacuării de tabere ilegale, dar şi dispozitivul de coordonare a actorilor locali în cadrul punerii în aplicare în jurul prefectului”.

Este recomandată „asigurarea unui tratament egal şi demn oricărei situaţii de suferinţă socială”, se subliniază în text, care îi angajează pe prefecţi în stabilirea „de câte ori este posibil a unui diagnostic şi căutarea de soluţii” în materie de „şcolarizare, sănătate, locuri de muncă, cazare, adăpostire”.

„Acţiunea, care vă este solicitată în favoarea unor populaţii care nu au beneficiat, până de curând, de respectul republican, are loc, odată cu caracterul său specific, în ansamblul politicilor (…) destinate diferitelor categorii de persoane aflate într-o situaţie instabilă”, se subliniază în circulară.

Cu scopul de a-i asista pe prefecţi în aplicarea acestor acţiuni şi „de a anima la nivel central activităţile la nivel interministerial, o misiune specifică este încredinţată prefectului Alain Régnier, delegat interministerial pentru cazare şi acces la locuinţe (DIHAL)”, mai anunţă circulara.

Te-ar mai putea interesa și
Bucureştiul, aproape de carantină de noapte. Rata de infectare a crescut la 5,57 la mia de locuitori – 28.09.2021
Bucureştiul, aproape de carantină de noapte. Rata de infectare a crescut la 5,57 la mia de locuitori – 28.09.2021
Rata de incidentă din Bucureşti a crescut, din nou, până la 5,57 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, a anunţat Prefectura Capitalei. Noi restricţii vor fi impuse când va fi depăşit......
Valeriu Gheorghiţă anunţă că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% faţă de formele grave de boală
Valeriu Gheorghiţă anunţă că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% ...
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa ...
BCE păstrează uşa deschisă pentru o inflaţie mai ridicată
BCE păstrează uşa deschisă pentru o inflaţie mai ridicată
Inflaţia în zona euro ar putea depăşi ţintele deja majorate ale Băncii Centrale Europene dar există puţine indicii ...
Protest al transportatorilor la Guvern. 100 de „TIR-uri” parchează la Palatul Victoria miercuri
Protest al transportatorilor la Guvern. 100 de „TIR-uri” parchează la Palatul Victoria miercuri
Transportatorii vor protesta, miercuri, în intervalul orar 9:00 - 15:00, cu 100 de TIR-uri, în faţa Guvernului, pentru ...