Guvernul francez a anulat taxa care limita accesul romilor pe piaţa muncii printr-o circulară

O circulară interministerială privind evacuările taberelor ilegale de romi, referitoare la aplicarea măsurilor decise săptămâna trecută de către Guvernul francez, a aprobat miercuri anularea taxei care limita accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii, relatează AFP.
Economica.net - mie, 29 aug. 2012, 18:44
Guvernul francez a anulat taxa care limita accesul romilor pe piaţa muncii printr-o circulară

„Taxele datorate de către angajator şi cetăţean Oficului francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) (…) sunt suprimate”, măsura intrând în vigoare „imediat”, se precizează în acest text adresat prefecţilor, care poate fi consultat pe site-ul Lemonde.fr.

Guvernul a decis în cadrul unei reuniuni ministeriale, la 22 august, la Matignon, să flexibilizeze condiţiile de angajare a românilor şi bulgarilor, principalele naţionalităţi ale romilor prezenţi în Franţa.

Lista acestor meserii care le sunt deschise „va fi extinsă în curând, după parcurgerea procedurilor consultării partenerilor sociali”, confirmă documentul.

Această circulară „referitoare la anticiparea şi însoţirea operaţiunilor de evacuare din tabere ilegale” este semnată de miniştrii Internelor, Educaţiei, Afacerilor Sociale şi Sănătăţii, Locuinţei şi Muncii, dar şi de miniştrii-delegaţi pentru reuşită şcolară şi pentru luptă împotriva excluziunii sociale.

Ea „precizează cadrul acţiunii statului în cazul evacuării de tabere ilegale, dar şi dispozitivul de coordonare a actorilor locali în cadrul punerii în aplicare în jurul prefectului”.

Este recomandată „asigurarea unui tratament egal şi demn oricărei situaţii de suferinţă socială”, se subliniază în text, care îi angajează pe prefecţi în stabilirea „de câte ori este posibil a unui diagnostic şi căutarea de soluţii” în materie de „şcolarizare, sănătate, locuri de muncă, cazare, adăpostire”.

„Acţiunea, care vă este solicitată în favoarea unor populaţii care nu au beneficiat, până de curând, de respectul republican, are loc, odată cu caracterul său specific, în ansamblul politicilor (…) destinate diferitelor categorii de persoane aflate într-o situaţie instabilă”, se subliniază în circulară.

Cu scopul de a-i asista pe prefecţi în aplicarea acestor acţiuni şi „de a anima la nivel central activităţile la nivel interministerial, o misiune specifică este încredinţată prefectului Alain Régnier, delegat interministerial pentru cazare şi acces la locuinţe (DIHAL)”, mai anunţă circulara.

Te-ar mai putea interesa și
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  cu o zi-două întârziere
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  ...
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că Poşta Română va lucra în data de 2 decembrie, pentru a face plăţile în ceea ce priveşte pensiile, astfel încât, până la 15 decembrie, toate......
Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip pentru toți clienții casnici, cum arată
Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip pentru toți clienții casnici, cum arată
Noul regulament de furnizare a energiei electrice vine cu noutăți importante referitoare și la facturi. Toate facturile ...
BMW a prezentat „cel mai exclusivist model produs vreodată” de divizia M GmbH
BMW a prezentat „cel mai exclusivist model produs vreodată” de divizia M GmbH
Noul BMW 3.0 CSL pune la dispoziția șoferului 560 CP, un record pentru modelele cu şase cilindri în linie, și un cuplu ...
Criza de muncitori calificați ar putea să ducă la o încetinire a tranziției Germaniei către energii regenerabile – studiu
Criza de muncitori calificați ar putea să ducă la o încetinire a tranziției Germaniei către energii regenerabile – ...
Criza de lucrători calificaţi ameninţă să încetinească tranziţia Germaniei la energii regenerabile, indică un studiu ...