Guvernul italian va proteja locurile de muncă la Monte dei Paschi în tranzacţia cu UniCredit

Ministrul italian al Economiei, Daniele Franco, a dat asigurări că autorităţile vor avea grijă să menţină locurile de muncă şi să protejeze economia locală în cazul în care banca Monte dei Paschi di Siena (MPS) va fi preluată de rivala mai mare UniCredit SpA, transmite Reuters.
AGERPRES - joi, 05 aug. 2021, 09:39
Guvernul italian va proteja locurile de muncă la Monte dei Paschi în tranzacţia cu UniCredit

Săptămâna trecută, UniCredit a intrat în discuţii exclusive cu Trezoreria italiană pentru a achiziţiona „anumite părţi” din MPS. După ce a salvat de la faliment Monte dei Paschi di Siena în 2017, în schimbul a 5,4 miliarde de euro, Trezoreria italiană a promis că îşi va reduce participaţia de 64% până la mijlocul lui 2022, cel mai târziu, scrie Agerpres.

Sindicatele şi politicienii şi-au exprimat imediat îngrijorarea privind posibilul impact asupra locurilor de muncă şi a economiei zonei Siena şi a regiunii Toscana.

Într-o declaraţie în Parlament, Franco a spus că este „prioritatea Guvernului” să-i protejeze pe angajaţii MPS, brandul băncii şi economia locală.

De asemenea, oficialul a dat asigurări că nu există riscul ca discuţiile cu UniCredit să ducă la o divizare a MPS şi a avertizat că o soluţie alternativă, de sine stătătoare pentru banca din Toscana, ar expune-o la „riscuri considerabile”.

Preluarea Banca Monte dei Paschi di Siena SpA ar fi prima operaţiune majoră de fuziuni şi achiziţii demarată de noul director general de la UniCredit, Andrea Orcel, care a preluat postul de CEO în data de 15 aprilie.

Cu sediul în Siena, Banca Monte dei Paschi este cea mai veche bancă din lume care funcţionează în continuare. Cu toate acestea, instituţia financiară a devenit o povară pentru statul italian de la salvarea sa în 2009. Prin preluarea MPS, noul director de la UniCredit trimite un semnal că este dispus să ajute la restructurarea sectorului bancar italian, care este afectat de o profitabilitate redusă şi credite neperformante.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: „Momentul epocal” al depunerii ofertelor pentru secțiunea 2, peste Carpați, amânat până pe 30 septembrie
Autostrada Sibiu – Pitești: „Momentul epocal” al depunerii ofertelor pentru secțiunea 2, peste Carpați, ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică Proiectare și Execuție “Autostrada......
Transelectrica şi-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an
Transelectrica şi-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an
Transelectrica solicită acţionarilor revizuirea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, anticipând că profitul ...
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a evidenţiat, luni, că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal ...
Acţiunile One United Properties intră în indicele BET
Acţiunile One United Properties intră în indicele BET
Acţiunile One United Properties (BVB: ONE) au intrat în indicele Bucharest Exchange Trading (BET), începând de luni, ...