1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Guvernul modifică regulile de intrare în categoria înalţilor funcţionari publici

Guvernul a modificat procedura de intrare în categoria înalţilor funcţionari publici şi a eliminat regula care impunea inspectorilor guvernamentali să aibă o activitate de minimum şase luni în această funcţie şi să fi obţinut un calificativ bun pentru a prelua un post de prefect sau subprefect.

09 apr, 2012 | Mediafax

Executivul a decis astfel că intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici se realizează prin concurs naţional, fiind însă eliminată regula care stabilea că instalarea prin concurs este efectuată pe o funcţie publică vacantă de inspector guvernamental.

În acelaşi timp, Guvernul a abrogat articolul care stabilea că, pentru trecerea inspectorilor guvernamentali pe o funcţie de prefect sau subprefect, aceştia trebuie să aibă o activitate de minimum şase luni ca inspector guvernamental şi să fi obţinut la evaluarea activităţii cel puţin calificativul "bine".

Articolul abrogat impunea aceleaşi criterii pentru trecerea inspectorilor guvernamentali pe o funcţie de secretar general sau secretar general adjunct în cadrul ministerelor sau altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, sau de secretar general ori adjunct al Guvernului, dar cu obligaţia unei activităţi de minimum un an, respectiv minimum trei ani pentru SGG, ca inspector guvernamental.

În maximum o lună, autorităţile şi instituţiile publice sunt obligate să transmită Agenţiei Naţiuonale a Funcţionarilor Publici, prin intermediul ordonatorilor principali de credite, informaţii privind funcţiile publice vacante pentru care se solicită organizarea concursului de ocupare

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO