Guvernul moldovean a fost demis

Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură votate marţi în Parlament.
Economica.net - mar, 05 mart. 2013, 11:31
Guvernul moldovean a fost demis

Moţiunea, depusă de Partidul Comuniştilor din R.Moldova, a fost votată de 54 de parlamentari.

Potrivit Info-Prim Neo, în termen de trei zile, prim-ministrul Vlad Filat trebuie să prezinte demisia Cabinetului de miniştri.

Democraţii şi comuniştii au apreciat că un astfel de guvern nu mai poate exista, iar în opinia PDM votul de neîncredere a fost acordat în special premierului Vlad Filat, ci nu miniştrilor.

Liberalii nu au participat la vot, potrivit aceleiaşi surse.

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti urmează să se consulte cu grupurile parlamentare şi să identifice o nouă candidatură pentru funcţia de premier. Dacă parlamentarii nu acordă, după două încercări, un vot de încredere unui nou guvern, preşedintele va dizolva Parlamentul şi vor fi anunţate alegeri anticipate, mai scrie Info-Prim Neo.

Tensiunea între partidele ce fac parte din alianţa proeuropeană aflată la guvernare s-a accentuat luna trecută, precizează ProTV Chişinău, după ce liderul Partidului Democrat Marian Lupu, preşedintele Parlamentului, a solicitat demisia premierului Vlad Filat, apreciind că Guvernul se confruntă cu o gravă criză de credibilitate. Lupu l-a acuzat pe Filat pentru criza în care se află Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) şi a ameninţat că grupul parlamentar al formaţiunii sale va iniţia o moţiune de cenzură.

Formaţiunile care alcătuiesc coaliţia de guvernământ în Republica Moldova nu au reuşit să ajungă la o înţelegere, până marţi, când expiră termenul negocierilor la nivel de lideri de partid.

Te-ar mai putea interesa și
Rafila: Respingem testarea antidrog în masă a elevilor. Testarea, doar în centre specializate
Rafila: Respingem testarea antidrog în masă a elevilor. Testarea, doar în centre specializate
Specialiştii din grupul de lucru constituit pentru a analiza fenomenul consumului de droguri resping testarea antidrog a elevilor în şcoli, soluţia avansată fiind realizarea acesteia într-un......
Odobescu: Situaţia de securitate din Ucraina şi de la graniţele Ucrainei este gravă
Odobescu: Situaţia de securitate din Ucraina şi de la graniţele Ucrainei este gravă
Situaţia de securitate din Ucraina şi de la graniţele Ucrainei este "gravă", a afirmat, luni, ministrul de Externe, Luminiţa ...
Un nou minim istoric pentru rata şomajului în zona euro
Un nou minim istoric pentru rata şomajului în zona euro
Rata şomajului în zona euro a coborât cu 0,1 puncte procentuale în luna august comparativ cu luna iulie, până la un ...
Grupul Integral cu afaceri în zona medicală și educație vrea să preia Vending Zone, liderul pieței de automate snacks și drinks
Grupul Integral cu afaceri în zona medicală și educație vrea să preia Vending Zone, liderul pieței de automate snacks ...
Grupul Integral, prezent pe piața românească prin rețeaua națională de clinici de imagistică medicală și radiologie ...