1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Guvernul nu va mai lua singur decizii majore la Electrica, după listarea la Bursă. Îi vor mai trebui 6% voturi

Deciziile strategice privind soarta Electrica vor fi luate cu 55% din drepturiule de vot, după finalul ofertei publice iniţiale de vânzare (IPO) şi listarea la Bursade Valori Bucureşti (BVB). După IPO, Guvernul va mai rămâne cu 49% din acţiuni şi va avea nevoie de un aliat privat.

23 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

LISTARE ELECTRICA

Societatea Electrica „va urmări să se asigure" că actul său constitutiv va fi modificat pentru permite protecţia intereselor acţionarilor minoritari prin introducerea votului cumulativ în AGA şi pentru a stabili o „super majoritate de 55% din totalul drepturilor de vot, pe subiecte strategice.

Astfel, Guvernul va trebui să-şi găsească un aliat sau mai mulţi dintre acţionarii privaţi a obţine aprobarea AGA în cazul că va dori modificarea actului constitutiv, a criteriilor de eligibilitate şi independenţă pentru administratori, sau aprobarea proiectelor de investitii de peste 30 de milioane de euro / proiect, potrivit prospectului de ofertă publică iniţială (IPO) de vânzare a acţiunilor Electrica.

BERD este unul dintre marii investitori instituţionali cu care Guvernul s-ar putea alia,în cazul în care banca europeană  va subscrie acţiuni Electrica.

Citeşte şi

Bătaie pe acţiunile Electrica. Cerere de 14 ori mai mare decât oferta acţiunilor care se dau cu discount

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO