1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Guvernul român este de acord cu fumatul. Spune NU cruciadei UE contra obiceiului condamnat

De teamă că ar putea pierde un miliard şi jumătate de lei anual, numai din accize, Guvernul cere Comisiei Europene să nu interzică ţigările subţiri, pe cele lungi şi pe cele mentolate, ci doar să le reglementeze pe cele cu aromă de fructe ori de ciocolată, potrivit Gândul.info

15 iun, 2013 | Mediafax

Executivul susţine însă interdicţia referitoare la comercializarea produselor din tutun online sau prin distribuitoare automate de ţigări. Subiectul se va discuta, pentru prima oară de către miniştrii Sănătăţii din UE, joi şi vineri la Luxemburg, decizia finală urmând să se ia spre sfârşitul anului, scrie Gândul.info.

Argumentele ministrului Economiei, Varujan Vosganian, le-au bătut, în Guvern, pe cele ale ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care ar fi vrut acceptarea Directivei îndreptată împotriva ţigărilor cu arome, justificând că astfel s-ar descuraja consumul de tutun în rândul tinerilor. „Decizia luată este decizia Guvernului României. N-are rost să intrăm în istorii, că Ministerul a avut o poziţie, că alt minister a avut altă poziţie. Sunt istorii, sunt etape, decizia e luată şi această poziţie o vom prezenta săpătămâna viitoare la Luxemburg", a explicat Nicolăescu pentru Gândul.info.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO