Guvernul salută faptul că S&P confirmă ratingurile României la „BB plus/B” cu perspectivă stabilă

Guvernul României salută faptul că agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a reconfirmat ratingul României la nivelul "BB+" pentru obligaţiunile pe termen lung emise în moneda străină şi locală, precum şi ratingul la 'B' pentru obligaţiunile pe termen scurt emise în moneda străină şi locală, cu perspectivă stabilă.
Economica.net - joi, 09 mai 2013, 20:10
Guvernul salută faptul că S&P confirmă ratingurile României la

„Standard&Poor’s atribuie acest rating angajamentului Guvernului de a continua procesul considerabil de consolidare fiscală, pe fondul menţinerii unui deficit de cont curent mai moderat decât în anii anteriori, precum şi preocupării Executivului pentru stimularea creşterii economice prin atragerea de investiţii străine directe. S&P se aşteaptă la o consolidare susţinută a creşterii economice în perioada 2013-2015”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Guvern.

Executivul menţionează că decizia S&P o confirmă pe aceea a agenţiei Fitch, care la jumătatea lunii aprilie menţinea ratingul de credit pe termen lung în valută al României la „BBB-„, cu perspectivă stabilă. Tot atunci, Fitch aprecia la „BBB” ratingul de credit pe termen lung în monedă locală al României, respectiv la ‘F3’ ratingul de credit pe termen scurt, se mai precizează în comunicat.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s Ratings Services a confirmat joi ratingurile atribuite României pentru datoriile pe termen lung şi scurt la ‘BB plus/B’, perspectiva asociată fiind una stabilă, informează un comunicat de presă al agenţiei.

„Credem că avansul economic se va întări treptat în 2013-2015, în principal datorită creşterii investiţiilor, stimulate de o rată mai ridicată de absorbţie a fondurilor UE şi de revenirea investiţiilor străine directe, care vor susţine consumul gospodăriilor şi exporturile”, consideră Standard & Poor’s. Cu toate acestea, agenţia estimează că performanţele economice vor fi afectate de capacitatea administrativă slabă, care va limita absorbţia fondurilor UE, dar şi de progresele lente înregistrate în implementarea reformelor structurale. „Guvernul a demarat procesul de restructurare a companiilor de stat, în special în sectorul energiei şi cel al transporturilor, dar credem că ar putea exista o reticenţă în ceea ce priveşte închiderea companiilor care înregistrează pierderi sau vânzarea activelor statului”, consideră S&P. Ca urmare a acestor factori, estimările S&P indică o creştere economică ce nu va depăşi 3% pe termen mediu.

 

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...