1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Guvernul scumpeşte din nou carburanţii. Cu cât şi de ce

Executivul a anunţat o nouă creştere a accizelor la motorină, începând cu prima zi a anului viitor, ceea ce va genera o nouă creştere de preţ a acestui carburant, care va fi amplificată şi de deprecierea monedei naţionale.

31 mai, 2012 | ECONOMICA.net
(update 31 mai, 2012 13:38) Ponta: Nu stăm cu mâinile în sân, dar statul nu poate spune "controlăm preţurile la combustibili"
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Iaşi, referindu-se la preţul combustibililor, că autorităţile "nu vor sta cu mâinile în sân" pentru că există "instrumentele necesare" pentru a interveni, dar că statul nici nu poate veni să spună "gata, controlăm preţurile".
"Văd că acum s-a calmat şi e foarte bine. Tulburarea e produsă nu de ceea ce se întâmplă în România, ci de ceea ce se întâmplă pe plan european. N-a fost afectat doar cursul euro-leu, ci şi cursul între euro şi multe alte monede din zona noastră", a afirmat premierul Victor Ponta.
"Dar nici nu mai poţi spune gata, controlezi preţurile. E necesar un dialog cu producătorii, dar şi măsuri fiscale care să păstreze aceste preţuri într-o limită normală şi controlabilă. Nu vreau să creăm panică. Săptămâna trecută s-a ieftinit puţin carburantul. Am auzit şi am cerut o informare că s-ar putea să mai recuperăm în perioada următoare, dar sunt şi factori externi. Important e că nu stăm doar şi ne uităm", a afirmat Victor Ponta.

Conform calendarului anunţat de Executiv, nivelul accizelor pentru motorină va creşte la 1 ianuarie 2013 de la 374 euro/tonă la 391 euro/tonă. Cum, la densitate standard, o tonă de motorină are aproape 1.184 de litri, rezultă că, de la 1 ianuarie 2013, acciza pentru un litru de motorină va fi de 33 de eurocenţi pe litru. În momentul de faţă, acciza este de 31,6 eurocenţi pe litru.

Aşadar, de la 1 ianuarie, un litru de motorină va fi mai scump cu 1,4 eurocenţi pe litru, doar din cauza majorării de acciză impusă de Guvern. Scumpirea va fi şi mai mare în cazul în care trendul actual de depreciere a monedei naţionale în raport cu euro nu se se va inversa, pentru că accizele se calculează în euro, dar se plătesc în lei. Cursul la care se stabileşte nivelul în lei al accizelor pentru întreg anul este cel din prima zi lucrătoate a lunii octombrie a anului precedent. Pentru 2012, accizele se plătesc la un curs de 4,30 lei-euro.

Leul s-a depreciat considerabil în ultimele luni. În cazul în care deprecierea se va opri şi vom avea în toamnă curs de 4,45 lei pe euro, acel plus de acciză va însemna, în lei, o creştere de 6,2 bani a preţului. Evident, creşterea de preţ la pompă va fi şi mai mare din cauza cursului, dar calculul de faţă se referă doar la majorarea de preţ generată de plusul de taxare.

Şi nu este tot. Cum sistemul de impozitare a carburanţilor în România presupune taxă la taxă, la acciză se aplică şi TVA de 24%, aşa că scumpirea va fi de 7,6 bani.

Statul a tot crescut taxele

De la aderarea României la Uniunea Europeană, statul taxează din ce în ce mai mult carburanţii. În ultimul an, consumatorii au avut de suferit suplimentar şi din cauza faptului că, pe lângă creşterea accizelor, s-a scumpit şi petrolul, ceea ce a inflamat şi mai mult preţul la pompă. În plus, în ultimul timp am avut parte şi de o depreciere a leului atât faţă de euro (monedă în care se calculează accizele), cât şi faţă de dolar (monedă în care se fac tranzacţiile cu ţiţei şi produse petroliere). Nu trebuie uitat că preţul la pompă a crescut suplimentar şi din cauza creşterii TVA cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%. Momentan, ponderea taxelor în preţul final este de 42% la benzină şi 45% la motorină.

Evoluţia accizelor la carburanţi în ultimii cinci ani (euro/tonă)

Tabel accize motorina

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO