1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Guvernul semnează astăzi memorandumul cu General Dynamics pentru producerea de transportoare blindate la Uzina Mecanică Bucureşti

Guvernul va semna, marţi, un memorandum cu producătorul american de vehicule militare General Dynamics, pentru producerea de transportoare blindate la Uzina Mecanică Bucureşti, scrie News.ro.

10 oct, 2017 | News.ro

Potrivit programului oficial al Guvernului, la ora 10.00 va fi semnat, la Palatul Victoria, “Memorandum of Understanding” cu General Dynamics, scrie News.ro.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seară, la Antena 3, că România va semna marţi un contract pentru producţia de blindate cu firma americană General Dynamics. El spunea că blindatele vor fi produse în asociere cu o firmă românească, din Bucureşti, iar anunţul oficial în acest sens va fi făcut marţi.

"Oamenii nu vin în România în aventură. Îşi fac mai multe analize decât face orice agenţie de rating. Apropo de rating, se păstrează ratingul României, cu tendinţă de creştere, ceea ce e foarte bine” a spus premierul, luni seară.

De altfel, premierul a făcut acest anunţ şi la finalul întâlnirii de luni cu Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, fără a preciza însă despre ce companie este vorba.

"Mâine vom semna un contract important cu o firmă americană care va produce armament în România în colaborare cu o firmă românească, tot ca un angajament pe termen lung despre prezenţa României în NATO şi ceea ce va însemna şi sperăm că va însemna, în continuare, în această zonă a Europei, pe flancul estic şi în Balcanii de Vest, ca un pilon de stabilitate şi ca un partener strategic recunoscut al Alianţei Nord-Atlantice”, spunea Tudose după întâlnirea cu Stoltenberg.

Ministrul Mihai Fifor anunţa încă din luna august că Guvernul va semna un memorandum cu producătorul american General Dynamisc pentru producţia de transportoare blindate la uzina Mecanică Bucureşti. Semnarea memorandumului era programată pentru 23 august, însă a fost amânată.

De asemenea, Fifor spunea că autorităţile române intenţionează să încheie un parteneriat şi cu compania germană Rheinmetall pentru construirea de transportoare blindate la Moreni, în judeţul Dâmboviţa, dar şi pentru fabricarfea de rachete la uzina Electromecanica Ploieşti.

Tot în luna august, ministrul de atunci al Apărării Adrian Ţuţuianu afirma că a discutat cu reprezentanţii companiei americane General Dynamics pentru înfiinţarea, până la finalul anului, a unei companii mixte care să producă vehicule militare în România începând cu vara anului 2018.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO