1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Guvernul Spaniei a aprobat măsuri pentru accelerarea reformei în sectorul bancar

Guvernul Spaniei a aprobat vineri un set de măsuri menite să accelereze reformele în sistemul bancar, afectat de prăbuşirea pieţei imobiliare, transmite MarketWatch.

31 aug, 2012 | Mediafax

Măsurile includ liniile directoare pentru crearea unei "bănci rele", care să preia creditele neperformante şi proprietăţile prescrise de la băncile comerciale.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria a declarat într-o conferinţă de presă că aceste reforme au rolul să rezolve definitiv problemele băncilor, după ce măsurile luate în ultimii trei ani nu au reuşit să pună capăt crizei financiare care a obligat guvernul să preia patru bănci, inclusiv Bankia, în trecut a treia ca mărime din Spania după active.

"Trebuie să vindecăm sectorul financiar, pentru a avea bănci care să dea din nou credite. Obiectivul fundamental al acestei reforme este reluarea creditării", a spus Saenz de Santamaria.

Măsurile îndeplinesc totodată angajamentele asumate de Spania în schimbul ajutorului de 100 de miliarde de euro din partea Uniunii Europene pentru bănci, convenit în luna iulie.

Programul de ajutor prevede printre altele înfiinţarea unei companii de administrare a activelor, adică a "băncii rele", care să preia activele neperformante ale băncilor, începând din acest an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO