Guvernul trece o parte din Palatul Parlamentului în administrarea Ministerului Justiţiei

Economica.net
02 09. 2014
palatul_parlamentului_19055900_94727000

Este vorba despre o suprafaţă de 13.425 de metri pătraţi din corpul B3 al Palatului Parlamentului.

‘Predarea-preluarea părţii din imobil se va face pe bază de proces verbal (..) în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri’, se arată în actul normativ publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit hotărârii Guvernului, ‘Camera Deputaţilor va asigura Ministerului Justiţiei, corespunzător cotei de imobil aflate în administrarea acestuia utilităţile necesare funcţionării corespunzătoare’

În octombrie anul trecut Biroul Permanent al Senatului a aprobat solicitarea primită din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-şi muta sediul în incinta Palatului Parlamentului, în spaţiul unde a funcţionat Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, a explicat, la vremea respectivă, că această mutare este posibilă în urma faptului că SPP are un sediu nou în care urmează să îşi desfăşoare activitatea.

‘După ce SPP-ul a funcţionat pentru o perioadă îndelungată de timp într-o aripă din Palatul Parlamentului, prin faptul că au primit sediu, urmează să plece de aici. Există o solicitare din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca acest spaţiu să-i fie alocat pentru a-şi organiza sediul instituţiei aici. S-a înaintat de către Secretariatul General al Guvernului o solicitare în acest sens şi Biroul permanent a luat act şi cu această solicitare. Deci se va muta în locul SPP-ului. Această clădire nu este a Senatului, ci doar în administrarea Senatului. E un lucru de salutat pentru că se ştie că ÎCCJ dispunea de un sediu impropriu’, a explicat Dumitrescu.

Senatorul PSD nu a putut să ofere o estimare a datei la care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urma să-şi mute sediul în Palatul Parlamentului.

‘E vorba de timp. Abia pleacă SPP-ul. Se preia, se amenajează. După ce va exista o hotărâre de Guvern, un act normativ, după aceea vom putea şti mai multe’, a mai afirmat atunci vicepreşedintele Senatului.