Guvernul ungar reduce la jumătate contribuţiile sociale pentru anumite categorii de angajaţi

 Guvernul ungar a prezentat luni un program în 10 puncte pentru protejarea locurilor de muncă, primele cinci referindu-se la reducerea la jumătate a contribuţiilor de asigurări sociale pentru cinci categorii de angajaţi, între care cei sub 25 de ani şi cei de peste 55 de ani, relatează Portfolio.
Economica.net - lun, 02 iul. 2012, 15:17
Guvernul ungar reduce la jumătate contribuţiile sociale pentru anumite categorii de angajaţi

Celelalte categorii care intră sub incidenţa programului sunt muncitorii necalificaţi în vârstă de 25-54 de ani, persoanele aflate în şomaj care sunt angajate şi care vor beneficia de scutire integrală de la plata contribuţiilor de asigurare socială timp de doi ani, iar din al treilea an de o reducere de 50%.

Mamele care revin la lucru din perioada de creştere a copilului vor fi scutite la rândul lor, integral, de la plata contribuţiilor pentru asigurări sociale, iar din al treilea an vor plăti numai 50%.

Alte măsuri se referă la firmele mici şi mijlocii.
Astfel, microîntreprinderile vor putea opta pentru plata unui impozit unic simplificat, pentru reducerea birocraţiei în cazul firmelor cu venituri sub 6 milioane de forinţi pe an (20.986 euro). Aceste firme vor putea plăti un impozit unic de 50.000 de forinţi (175 euro) pe lună sau de 25.000 de forinţi (87,5 euro) pe lună, în funcţie dacă este vorba despre o sursă unică de venit sau a doua slujbă.

Această taxă simplificată va înlocui impozitul pe profit, ca şi cel pe veniturile personale şi contribuţiile de asigurări sociale.

În cazul firmelor mici şi mijlocii, o nouă taxă va înlocui impozitul pe profit, impozitul pe veniturile personale şi contribuţiile pentru sănătate aplicate dividendelor.

Obiectivul măsurilor este de creştere a rolului şi contribuţiei firmelor mici şi mijlocii în economia naţională.
Firmele cu venituri de sub 500.000 de euro nu vor fi obligate să plătească TVA înainte de a încasa veniturile din vânzarea bunurilor şi serviciilor.

Guvernul intenţionează totodată să modifice legislaţia astfel încât pierderile provocate de fluctuaţiile cursului valutar să nu fie luate în calcul la evaluarea capitalului companiilor, în 2012 şi 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...