1EUR = 4.7204 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Guvernul ungar va scăpa IMM-urile de capcana creditelor în valută

Guvernul ungar va lansa un program înainte de luna iulie prin care companiile mici şi mijlocii vor putea converti creditele în valută în împrumuturi în forinţi, a declarat marţi premierul Viktor Orban, citat de Porfolio.com.

12 mar, 2013 | Mediafax

"Problema creditelor în valută este, fundamental, o problemă de suveranitate.Ce contează că avem propria monedă, dacă nu o putem folosi pentru că ne aflăm într-o capcană a datoriilor în valută?", a spus Orban la o conferinţă organizată de Camera Ungară pentru Comerţ şi Industrie.

El a adăugat că familiile trebuie salvate din capcana împrumuturilor în valută, iar guvernul trebuie să reducă ponderea datoriilor în monedă străină.

"Nu putem rezolva acum problema creditelor de consum. Dar trebuie să o rezolvăm pe cea a împrumuturilor în valută ale micilor companii. Până acum nu am putut face nimic în această privinţă pentru că nu au existat fonduri bugetare. Dar trebuie să găsim, în prima jumătate a anului, programe financiare care să faciliteze companiilor mici şi mijlocii convertirea datoriilor în valută în datorii în forinţi", a arătat premierul.

El a adăugat că aceasta va fi sarcina noului ministru al Economiei, Mihaly Varga.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO