1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Guvernul va aproba un proiect de memorandum pentru continuarea schemelor de minimis destinate promovării exporturilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în şedinţa de guvern de vineri va fi aprobat un proiect de memorandum pentru continuarea schemelor de minimis destinate promovării exporturilor.

15 feb, 2019 | Agerpres

"Continuăm sprijinul acordat mediului de afaceri şi mă bucur că, pentru ediţia a doua a programului Start Up Nation, peste 33.500 de aplicanţi şi-au înscris planurile de afaceri pentru a beneficia de sprijin. Sunt cu 14.000 mai mulţi antreprenori înscrişi decât la prima ediţie. Este important să stimulăm înfiinţarea de noi afaceri, dar şi să sprijinim promovarea produselor autohtone pe pieţele externe. De aceea, vom aproba în cadrul şedinţei de guvern de astăzi un proiect de memorandum pentru continuarea schemelor de minimis destinate promovării exporturilor. Este vorba despre programele: participarea operatorilor economici la târguri şi expoziţii internaţionale organizate în străinătate, organizarea de misiuni economice în străinătate şi realizarea de studii de piaţă şi pe produse în acord cu strategia naţională de export a României 2014-2020", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a adăugat că schemele au un caracter multianual, se vor derula până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în raport cu reglementările europene, şi vor beneficia de un buget de aproximativ 106 milioane de lei. Estimarea numărului total de beneficiari ai acestor scheme de ajutor de minimis este de 3.000 de operatori economici.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO