1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Guvernul vrea să unească din nou termocentralele pe cărbune cu Hidroelectrica

Ministerul Energiei are în plan reorganizarea producţiei de energie prin înfiinţarea unei noi companii în care să fie incluse atât centralele pe cărbune, cât şi cele hidro, a declarat, marţi, Doru Vişan, secretar de stat în minister.

19 feb, 2019 | ECONOMICA.net

El a explicat că România a importat din ce în ce mai multă energie în primele două luni de iarnă, ca urmare a preţului mare de pe piaţa internă, iar, dacă nu se regândeşte structura producţiei din România, vor fi la nesfârşit aceleaşi probleme.

„Structura actuală a producţiei de energie, monocombustibil, este cea mai păguboasă. Dacă nu atacăm frontal, vom avea la nesfârşit aceleaşi probleme. (…) Statul este acţionar şi la Hidroelectrica, şi la cărbune. Cea mai bună combinaţie este cărbunele cu Hidroelectrica, într-o companie nouă”, a spus Vişan. El a spus că a mai existat această propunere în trecut, aflată într-un stadiu avansat.

„Trebuie să păstrăm cel puţin 1.600 MW în cărbune. O variantă de lucru este o companie nouă, cu Hidroelectrica şi Complexul Oltenia”, a spus Vişan, care a recunoscut că în acest caz statul trebuie să răscumpere acţiunile deţinute de Fondul Proprietatea la producătorii de energie. În cazul în care alăturarea celor două companii nu va fi posibilă, Vişan a spus că, din aprilie, cărbunele va intra în mecanismul de capacitate, cu un program de sprijin care va impune şi o restructurare.

„Această propunere va fi lansată în dezbatere publică”, a mai spus secretarul de stat, la ZF Power Summit.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO