H&M a raportat prima creştere a profitului trimestrial din ultimii doi ani

Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a raportat joi prima creştere a profitului înainte de taxe din ultimii doi ani şi a confirmat că eforturile de a se adapta la modificările rapide din industria sa sunt în grafic, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 03 oct. 2019, 16:54
H&M a raportat prima creştere a profitului trimestrial din ultimii doi ani

La Bursa de la Stockholm, acţiunile H&M au urcat anul acesta cu 46%, dar valoarea lor încă este la jumătate faţă de nivelul lor record înregistrat în 2015.

În perioada iunie-august 2019, profitul înainte de taxe al H&M a urcat la cinci miliarde de coroane suedeze (507 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la o creştere de până la 4,93 miliarde de coroane suedeze, conform datelor Refinitiv.

Este prima creştere a profitului grupului suedez din trimestrul doi din 2017. Majorarea profitului a fost sprijinită de accelerarea vânzărilor, în urma succesului colecţiei de vară şi a creşterii cotei de piaţă.

Marja de profit a urcat de la 7,1% la 8%.

Stocurile au crescut cu 9%, la 42 de miliarde de coroane suedeze, în perioada iunie-august 2019, echivalentul a 18,5% din vânzări.

Luna trecută, grupul suedez a anunţat că principalul său lanţ de magazine H&M, responsabil pentru cea mai mare parte din vânzările grupului, va testa vânzarea de articole şi mărci externe.

Decizia reprezintă o modificare semnificativă a strategiei pentru H&M şi, totodată, un posibil pas spre concurenţa directă cu retalierii online care vând mai multe branduri, precum grupul german Zalando şi cel britanic ASOS.

Un purtător de cuvânt al grupului a precizat că o completare a brandului H&M cu branduri externe va atrage noi cumpărători, dar a refuzat să ofere mai multe detalii cu privire la aceste teste.

Alţi mari retaileri de articole de îmbrăcăminte au început deja să vândă produse aparţinând altor mărci, cum este cazul grupului britanic Next plc, al cărui site de Internet s-a transformat în ultimul deceniu dintr-un site dedicat unui singur brand într-un agregator de articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte provenite de la diferiţi furnizori.

H&M operează 4.979 de magazine în întreaga lume, inclusiv francize.

Ca şi alte companii, H&M se confruntă cu creşterea concurenţei pe piaţa din Europa, după ce tinerii au preferat să facă achiziţii de la retailerii online, cum ar fi Asos şi Zalando.

Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor......
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri ...