H&M va închide sute de magazine în urma succesului vânzărilor online

Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, intenţionează să închidă anul viitor sute de magazine, după ce criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19) a dus la creşterea achiziţiilor online, transmit DPA şi Reuters citate de Agerpres.
Economica.net - J, 01 oct. 2020, 10:20
H&M va închide sute de magazine în urma succesului vânzărilor online

Pe plan global, H&M avea la 31 august 5.043 magazine, pe 74 de pieţe, inclusiv francize. Joi, compania suedeză a anunţat că va reduce cu 250 numărul de magazine în 2021, reprezentând 5% din actuala sa reţea.

De asemenea, H&M a informat că vânzările au continuat să se redreseze în septembrie de pe urma impactului pandemiei.

„Deşi dificultăţile sunt departe de a se sfârşi, credem că am depăşit cea mai dificilă perioadă şi suntem bine plasaţi pentru a ieşi din criză mai puternici”, a afirmat directorul general Helena Helmersson.

La Bursa de la Stockholm, acţiunile H&M înregistrau joi un avans de 6%.

În perioada iunie-august 2020, profitul înainte de taxe a scăzut la 2,37 miliarde de coroane suedeze (265,6 milioane de dolari), de la 5,01 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,03 miliarde de coroane suedeze.

De asemenea, vânzările H&M în monedă locală au scăzut cu 5% în septembrie, după un declin de 19% în perioada iunie-august 2020.

Profitul net s-a înjumătăţit în perioada iunie-august 2020 la 1,8 miliarde de coroane suedeze (201 milioane de dolari), faţă de 3,8 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an. Vânzările trimestriale au scăzut la 50,8 miliarde de coroane suedeze, în timp ce vânzările online în monedă locală au urcat cu peste un sfert, pe fondul majorării investiţiilor H&M în ofertele online.

Scăderi ale vânzărilor s-au înregistrat pe toate pieţele principale ale H&M, de la 34% în SUA, la 16% în China şi 10% în Germania.

În ultimii ani, profitul H&M a scăzut, iar stocurile de haine nevândute au crescut, în condiţiile în care grupul nu a reacţionat suficient de rapid la modificarea cererii şi explozia comerţului electronic.

Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea Constituțională va discuta pe 22 iulie sesizarea AUR în legătură cu Legea Austerității
Curtea Constituțională va discuta pe 22 iulie sesizarea AUR în legătură cu Legea Austerității
Curtea Constituțională a României urmează să discute pe 22 iulie sesizarea partidului AUR în legătură cu Legea austerității, adoptată prin angajarea răspunderii Executivului, scrie......
General Motors se concentrează  pe producția de camionete și SUV-uri pe benzină
General Motors se concentrează pe producția de camionete și SUV-uri pe benzină
General Motors a anunțat marți că va muta producția modelului Cadillac Escalade la o fabrică de asamblare din Michigan, ...
Bergenbier, după patru ani cu creșteri de peste 10%: Suntem reticenți în privința noilor investiții și rezervați în ceea ce privește creșterea pieței
Bergenbier, după patru ani cu creșteri de peste 10%: Suntem reticenți în privința noilor investiții și rezervați ...
Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company și unul dintre principalii producători de bere din România, ...
Societe Generale îşi reduce expunerea în Africa
Societe Generale îşi reduce expunerea în Africa
Societe Generale a ajuns la un acord privind vânzarea subsidiarei sale din Camerun către statul din Africa Centrală, în ...