1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

News

H3N8 – o nouă gripă ameninţă lumea

Cercetătorii din SUA au identificat o nouă tulpină de virus gripal care poate pune în pericol sănătatea omului.

31 iul, 2012 | ECONOMICA.net

De virusul H3N8, numit şi "gripa canină" s-a legat anterior moartea focilor în New England. Se consideră că această tulpină a apărut la foci de la păsări. Acesta poate fi primul exemplu de virus care se întâlneşte şi la păsări şi la foci, scrie BBC.

Oamenii de ştiinţă afirmă că o astfel de mutaţie a H3N8 poate afecta sistemul respiratoriu al omului.

Anne Moscona de la Weill Cornell Medical College din New York scrie într-un raport că noul virus este motiv de îngrijorare, iar gripa se poate transmite la oameni oricând şi oriunde.

"Există îngrijorarea că avem de-a face cu un nou virus care se transmite între mamifere şi la care omul n-a fost încă expus", scrie ea în raportul publicat în jurnalul American Society for Microbiology.

Mai multe gripe s-au transformat în ultimii ani în pandemii.

Gripa tip A(H1N1) numită și gripa porcină, gripa mexicană, sau gripa nord-americană a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 și a evoluat ca o pandemie, răspândindu-se în întreaga lume. Deși a fost o boală gripală ușoară și cu mortalitate relativ scăzută, de la declanșarea sa în aprilie 2009 și până în august 2010, pandemia a provocat aproximativ 18.500 de decese în lume

Un virus al gripei aviare, H5N1, a fost identificat în 1997 în Asia și a creat panică în lumea întreagă, vorbindu-se de iminența unei epidemii de proporții. În octombrie 2005, virusul H5N1 a ajuns și în România, fiind identificat la păsări din localitatea Ceamurlia de Jos, județul Tulcea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO