Hackerii Synacktiv au accesat sistemele Tesla Model 3 în doar câteva minute

Vehiculul electric Tesla Model 3 a fost „compromis cibernetic” în doar câteva minute de specialiștii firmei franceze de securitate cibernetică Synacktiv.
Robert Stan - Dum, 02 apr. 2023, 10:12
Hackerii Synacktiv au accesat sistemele Tesla Model 3 în doar câteva minute

În cadrul conferinței Pwn2Own 2023, desfășurată la Vancouver, în Canada, specialiștii companiei franceze de securitate cibernetică Synacktiv au reușit să acceseze din exterior sistemul de infotainment al unui vehicul Tesla Model 3 în doar câteva minute.

Așa-numiții „hackeri etici” ai Synacktiv au reușit să „compromită cibernetic pe deplin” automobilul electric, câștigând de la distanță controlul asupra sistemelor sale de siguranță și infotainment.

Conform organizatorilor Pwn2Own 2023, echipa Synacktiv a „spart” doar unitatea principală a mașinii Tesla și sistemele sale de siguranță și infotainment, fără a prelua controlul total asupra vehiculului doar din motive de siguranță.

Tesla Model 3

„Desigur, ne-am dori să facem acest lucru pe o mașină reală. Dar există prea multe variabile care ar face acțiunea noastră potențial periculoasă pentru cei din și din jurul vehiculului. Așa că nu vrem să riscăm. Preferăm un mediu controlat”, a declarat Dustin Childs, unul dintre organizatorii Pwn2Own 2023.

Ca urmare a dezvăluirii unor breșe de securitate în sistemele Tesla, echipa Synacktiv a fost recompensată cu 350.000 de dolari și chiar cu un Model 3 oferit de Tesla, companie care a fost partener al Pwn2Own 2023.

De altfel, la finalul întregii competiții, care a durat trei zile, din totalul de 1.035.000 dolari oferit ca premii, cei de la Synacktiv au fost recompensați cu locul întâi, 530.000 USD și vehiculul Tesla Model 3.

Nu este prima dată când „hackeri etici” sau „white hat hackers” dezvăluie breșe majore de securitate în sistemele mașinilor de generație nouă aflate în prezent pe piață. În luna ianuarie a acestui an, o altă grupare de hackeri a dovedit că poate accesa anumite sisteme ale unor mașini aparținând mărcilor BMW, Rolls-Royce, Jaguar-Land Rover, Mercedes-Benz, Porsche, Ferrari și Ford.

Aceeași grupare anunța anul trecut descoperirea unor vulnerabilități în serviciul telematic SiriusXM al mărcilor Honda, Hyundai, Nissan și Toyota.

Citește și:
– O grupare de hackeri a descoperit breșe de securitate la importante companii auto

Te-ar mai putea interesa și
Germania a produs o cantitate record de energie fotovoltaică în week-end
Germania a produs o cantitate record de energie fotovoltaică în week-end
Miile de panouri fotovoltaice din Germania au stabilit sâmbătă un nou record în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, transmite Bloomberg....
Lira turcească s-a depreciat după ce Erdogan a câştigat un nou mandat de cinci ani la putere
Lira turcească s-a depreciat după ce Erdogan a câştigat un nou mandat de cinci ani la putere
Moneda turcească s-a depreciat după ce Recep Tayyip Erdogan a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, organizat ...
Estimările managerilor pentru următoarele trei luni: Noi creşteri de preţuri în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul
Estimările managerilor pentru următoarele trei luni: Noi creşteri de preţuri în industria prelucrătoare, construcţii ...
 Managerii români estimează, pentru următoarele trei luni, o creştere a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii ...
Prețul gazelor naturale ar putea scădea sub zero în unele zone din Europa
Prețul gazelor naturale ar putea scădea sub zero în unele zone din Europa
Cererea slabă de gaze naturale din partea producătorilor de energie electrică și a industriei a dus la o scădere accentuată ...