Hamilton a postat date confidenţiale despre monoposturile McLaren pe Twitter

Britanicul Lewis Hamilton a comis o gafă de proporţii publicând pe contul său de Twitter o fotocopie a graficelor cu datele culese prin telemetrie de pe monoposturile McLaren-Mercedes pilotate de el şi de Jenson Button, ceea ce a atras mânia echipei de la Woking, informează BBC.
Economica.net - lun, 03 sept. 2012, 13:42
Hamilton a postat date confidenţiale despre monoposturile McLaren pe Twitter

Informaţiile confidenţiale au fost publicate, sâmbătă, într-un moment total inoportun, când Button reuşise să găsească setările perfecte ale maşinii sale şi obţinuse cel mai bun timp în calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei, el fiind cel puţin cu o jumătate de secundă mai rapid decât ceilalţi piloţi pe turul de circuit. La cererea echipei McLaren, postările au fost şterse, însă informaţiile au fost salvate de multă lume.

Datele conţineau informaţii despre trasele urmate de cei doi piloţi pe pistă, arătând unde pierdea timp Hamilton faţă de Button, şi despre setările monoposturilor, precum şi alte informaţii preţioase, cum ar fi garda maşinilor.

Totuşi, celelalte echipe au privit cu neîncredere datele postate de Hamilton, deoarece confidenţialitatea este o regulă de bază în Formula 1.

În comentariile sale de pe Twitter, Hamilton folosise prescurtări ale unor înjurături. Deşi echipa McLaren susţine că nu i-a cerut să le şteargă, pilotul a înlocuit limbajul licenţios. Întrebat de ce a făcut-o, campionul mondial din 2008 a spus că a dorit să reformuleze unele comentarii.

„I-am cerut să le dea jos (n.r. – datele) şi a făcut-o imediat, cerându-şi scuze. Nu a judecat corect situaţia. Evident că n-a gândit. Însă nu i-am cerut să şteargă altceva”, a declarat managerul team-ului britanic, Martin Whitmarsh.

Întrebat dacă lucrurile se vor opri aici, Whitmarsh a răspuns sec: „Da”.

Directorul tehnic de la McLaren, Paddy Lowe, a încercat să minimalizeze gafa pilotului britanic, susţinând că datele publicate de Hamilton nu sunt folositoare. „În realitate, nu a fost bine pentru că nu împărtăşim datele cu toată lumea. Dar nu cred că le e de mare folos concurenţilor noştri, nu cred că e vreo pierdere de ordin tehnic. A fost o greşeală, inginerii nu doresc să vadă astfel de lucruri, pentru că noi încercăm să ţinem lucrurile în secret. E mai mult ca principiu, decât ce a apărut în acea imagine”, a spus Lowe.

Însă şeful rivalilor de la Red Bull, Christian Horner, l-a contrazis pe Lowe şi a admis că informaţiile pot fi folositoare: „Sunt sigur că fiecare inginer s-a uitat cu atenţie la ele”. El a precizat că, în cazul în care vreunul dintre piloţii săi (Sebastian Vettel şi Mark Webber) ar fi făcut la fel, ar fi „încălcat clauza de confidenţiaitate”.

Acest incident s-a produs în momentul în care Lewis Hamilton îşi negociază un nou contract cu McLaren.

La Spa-Francorchamps, Hamilton a abandonat în primul tur, după ce a fost lovit de francezul Romain Grosjean, în timp ce Button s-a impus fără probleme în Marele Premiu al Belgiei.

Te-ar mai putea interesa și
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus marţi că băncile din Uniunea Europeană ar trebui să poată să îşi mute liber capitalul în interiorul blocului comunitar, o declaraţie care se adaugă......
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier de stat
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier ...
Sectorul chimic este cel mai mare "contributor" la deficitul balanţei comerciale a României, cu o valoare de 14 miliarde ...
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Au demarat investigațiile geotehnice pentru stabilirea parametrilor de dimensionare a soluțiilor tehnice și a structurilor, ...
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat ...