Hans Dieter Poetsch, numit preşedintele board-ului de supervizare al grupului Volkswagen

Volkswagen (VW) a confirmat că directorul financiar Hans Dieter Poetsch va deveni preşedintele board-ului de supervizare al companiei germane, într-o perioadă dificilă pentru cel mai mare producător auto din lume, transmit AP şi Reuters, preluate de Agerpres.
Economica.net - joi, 01 oct. 2015, 16:32
Hans Dieter Poetsch, numit preşedintele board-ului de supervizare al grupului Volkswagen

Poetsch, în vârstă de 64 de ani, a fost directorul financiar al grupului din 2003.

Joi, board-ul de supervizare al companiei germane a anunţat amânarea adunării speciale a acţionarilor, programată pentru 9 noiembrie, deoarece investigaţia lansată de firma de avocatură Jones Day ‘va dura cel puţin câteva luni’ şi nu va putea fi finalizată până la data programată iniţial.

Volkswagen i-a numit şi pe cei cinci membri ai comitetului care monitorizează evoluţia investigaţiei privind falsificarea rezultatelor testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Comitetul va fi condus de preşedintele board-ului de supervizare, Berthold Huber, fost şef al sindicatului muncitorilor IG Metall.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Procurorii germani au emis joi o declaraţie în care clarifică datele referitoare la ancheta preliminară privind rolul jucat de fostul director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, în scandalul emisiilor. Procurorii susţin că s-a înregistrat ‘o neînţelegere’ şi în prezent nu au nici o dovadă împotriva lui Winterkorn, care nu este anchetat oficial.

Martin Winterkorn şi-a păstrat, totuşi, patru poziţii importante în grupul german. El este director general al Porsche SE, compania holding care controlează o participaţie majoritară în Volkswagen, este preşedinte al brandului de lux Audi, al diviziei de camioane Scania şi al holdingului Truck & Bus.

Reprezentanţii Volkswagen au refuzat să se pronunţe asupra poziţiilor ocupate de Winterkorn în cadrul grupului, apreciind că este de competenţa board-urilor de supervizare de la Porsche, Audi, Scania şi Truck & Bus să adopte o decizie privind viitorul lui Winterkorn în aceste entităţi.

După aproape nouă ani petrecuţi în funcţia de director general, Winterkorn are o pensie de 28,6 milioane de euro şi ar mai putea primi câteva milioane pentru rezilierea contractului, în funcţie de cum va evalua board-ul de supervizare plecarea sa.

Anul trecut, pachetul salarial al lui Winterkorn s-a ridicat la 16 milioane de euro.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...