Haosul străzilor cu acelaşi nume şi aceleaşi numere continuă. Licitaţia, suspendată

Blocuri din acelaşi oraş cu adrese identice. Bucureşti şi Râmnicu-Vâlcea sunt cele mai mediatizate oraşe cu adrese dublate, în care nici ambulanţa nu te poate repera când o soliciţi, pentru că nu-ţi găseşte adresa. În acest context, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară anunţa în luna aprilie că va pune capăt haosului adreselor dublate, întreţinut de zeci de ani la nivel naţional. Agenţia anunţa că urma să organizeze o licitaţie pentru un proiect de peste 2 milioane de euro, din bani europeni, care va standardiza nomenclatura stradală la nivel naţional. Licitaţia a fost suspendată de CNSC.
Economica.net - vin, 24 aug. 2012, 10:07
Haosul străzilor cu acelaşi nume şi aceleaşi numere continuă. Licitaţia, suspendată

Străzi paralele cu acelaşi nume, blocuri cu acelaşi număr pe aceeaşi stradă sunt câteva dintre anomaliile care trenează de ani de zile în Râmnicu-Vâlcea, informa România TV în luna august. Dincolo de absurdul situaţiei, cei afectaţi direct de astfel de probleme sunt de negăsit şi pentru ambulanţă, în situaţii-limită, ca să nu mai vorbim de poştaş sau de taximetrist.
Nu se întâmplă doar la Vâlcea. Capitala excelează la capitolul adrese dublate. De exemplu, pe strada Dreptăţii din Bucureşti există două blocuri cu numărul 8, pe strada Gheţea Anghel la nr.10 din sectorul 3 sunt alocate circa 100 de imobile, iar la numărul 45, pe strada Neptun, tot din Bucureşti sunt 30 de imobile, informează Mediafax.

În acest context, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară anunţa în luna aprilie că va pune capăt haosului adreselor dublate, întreţinut de zeci de ani la nivel naţional. Agenţia anunţa că urma să organizeze o licitaţie pentru un proiect de peste 2 milioane de euro, din bani europeni, care va standardiza nomenclatura stradală la nivel naţional. Este vorba despre Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale (RENNS).

Licitaţia a fost suspendată.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în calitate de autoritate contractantă, a anunţat pe 11 august licitaţia publică pentru contractul de achiziţie servicii de realizare şi implementare a Registrului Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale, potrivit anunţului de participare publicat în SEAP sub numărul 138098.
Contractul depăşeşte 2 milioane de euro, fără TVA şi este finanţat din bani europeni, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Capacităţii Administrative. În aceşti bani intră şi serviciile de mentenanţă corectivă şi evolutivă a sistemului, vreme de 2 ani.
Registrul electronic al străzilor se referă la un sistem de evidenţă şi consultare geospaţială a nomenclaturii stradale la nivel naţional.
Contractul urma să se deruleze timp de 35 de luni de la data atribuirii şi să fie atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului cu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic, după un algoritm stabilit în Caietul de Sarcini.
Contractul nu a mai fost atribuit întrucât licitaţia pentru proiect a fost suspendată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

20 august: o firmă din Bucureşti a contestat licitaţia

Mai precis, pe 20 august, SC Intergraph Computer Services SRL a contestat la CNSC documentaţia de atribuire emisă de autoritatea contractantă, în cadrul procedurii de licitaţie deschisă pentru Registrul Electronic Naţional al Nomenclaturilor Stradale. Firma a solicitat, printre altele, suspendarea procedurii până la soluţionarea fondului cauzei.

23 august: CNSC a decis suspendarea licitaţiei

Pe 23 august, CNSC a admis cererea de suspendare depusă de SC Intergraph Computer Services SRL şi, pe cale de consecinţă, a dispus suspendarea licitaţiei până la soluţionarea fondului cauzei.

Găsiţi aici anunţul de participare la licitaţie şi aici decizia CNSC de suspendare a licitaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...