1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Andrada Ghira

Cine hrăneşte România. Harta firmelor cu cel mai mare profit, judeţ cu judeţ

Din sute de mii de firme înregistrate în România, doar câteva se evidenţiază prin profituri uriaşe. ECONOMICA.NET îţi prezintă clasamentul celor mai profitabile firme din fiecare judeţ al ţării.

26 iun, 2013 | | ECONOMICA.net

Nu toate firmele se pot lăuda cu rezultate pozitive după încheierea unui an fiscal. Criza i-a făcut pe micii afacerişti fie să-şi închidă firmele, fie să le suspende activitatea. Companiile mari însă, româneşti sau cele susţinute de capital străin, au terminat anul 2012 pe profit. ECONOMICA.NET a întocmit clasamentul companiilor, în funcţie de profitul realizat anul trecut, pe baza datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

VEZI HARTA CELOR MAI PROFITABILE COMPANII DIN FIECARE JUDEŢ

Primele companii din fiecare judeţ al ţării,  socotite în funcţie de profitul realizat în anul fiscal 2012, au obţinut anul trecut un profit cumulat de peste două miliarde de euro. Cele mai mari profituri, care depăşesc pragul de 200 de milioane de euro fiecare, au fost înregistrate de OMV Petrom (Bucureşti), cu 865 milioane euro şi Romgaz SA (Sibiu), cu 279,5 milioane euro.

Profituri peste 50 de milioane de euro au realizat companiile Continental Automotive Products (Timiş), Banca Transilvania SA (Cluj), Holzindustrie Schweighofer (Alba), Automobile Dacia SA (Argeş), Dedeman (Bacău), Azomureş SA (Mureş) şi Silcotub (Zalău). Click pe hartă pentru a vedea ce companii, şi din ce oraşe, au realizat profituri anul trecut. 

 


View Harta celor mai profitabile companii din fiecare judeţ din România in a larger map

Notă: Aceasta este repartiţia pe judeţe a companiilor care au depus situaţiile financiare aferente anului fiscal 2012, conform datelor preluate de ONRC de la Ministerul Finanţelor. Până la data de 21 iunie 2013, societatea OMV Petrom nu figura în datele de la Registrul Comerţului, drept pentru care au fost preluate datele anunţate de companie în primăvra acestui an, pentru întomirea clasamentului. Restul datelor ne-au fost oferite de ONRC şi sunt valabile la data de 3 iunie 2013.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO