1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Harta străzilor care vor fi sparte în Bucureşti. 70 de km pe 16 mari bulevarde

Distribuitorul de gaze GDF Suez începe de la anul un program de montare a 70 de km de conducte noi, care va presupune lucrări pe 16 bulevarde mari ale Capitalei. Proiectul este finanţat şi din bani europeni.

14 iun, 2012 | | ECONOMICA.net

Distribuitorul GDF Suez va derula în următorii trei ani, începând cu 2013, un amplu proces de modernizare a reţelei de gaz a Bucureştiului şi judeţului Ilfov, care presupune montarea a 70 de km de ţeavă din polietilenă pe 16 bulevarde mari ale Capitalei, potrivit hărţii ataşate. Investiţia este de circa 65 de milioane de lei din care contribuţia companiei reprezintă 49,5 milioane de lei, restul fiind fonduri europene nerambursabile.

Vezi aici harta străzilor care vor fi sparte în Bucureşti (pe bulevardele colorate în galben se vor face săpături)


Noile conducte sunt de presiune medie astfel încât investiţia  va asigura o presiune constantă de-a  lungul întregului sistem de distribuţie al Bucureştiului şi Ilfovului, potrivit reprezentanţilor distribuitorului. În acelaşi timp va creşte şi siguranţa în exploatare a reţelei de gaz şi se va diminua semnificativ numărul avariilor de sistem.

„Vom încerca să ne coordonăm eforturile cu cele ale Primăriei Capitalei astfel încât lucrările noastre să se suprapună cu cele de refacere a covorului asfaltic. Montarea noilor conducte începe de la anul. Oricum, jumătate din investiţie reprezintă bani pentru refacerea pavajului ”, a spus Dan Pantilie, director general Distrigaz Sud Reţele.

Proiectul este de un mare interes şi pentru compania mamă, colosul franco-belgian GDF Suez, având în vedere că cele 49,5 milioane de lei reprezintă fonduri împrumutate direct de aici. De la privatizarea Distrigaz Sud din 2005, francezii au înlocuit 2.500 de km de conductă din cei 12.000 cât avea în total reţeaua de distribuţie pe care au preluat-o în jumătatea de sud a ţării, într-un volum de investiţii de circa 50 de milioane de euro anual.

GDF Suez este cel mai mare furnizor şi distribuitor de gaze din România cu un număr de 1,4 milioane de clienţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO