1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Harta hipermarketurilor. Unde este cea mai mare aglomeraţie de mari retaileri

Polul interesului marilor lanţuri de hipermarketuri tinde a se schimba anul viitor. Cum sudul Bucureştiului a ajuns destul de aglomerat, mulţi migrează către vest. 

20 dec, 2013 | | ECONOMICA.net

Anul acesta, în afară de lanţului de hipermarketuri al francezilor de la Auchan, care a crescut în urma preluării unităţilor Real de la Metro Group, doar nemţii de la Kaufland s-au extins în Bucureşti pe segmentul de magazine cu suprafaţă foarte mare. Restul operatorilor de hipermarketuri au ales provincia. Or, cum singurele doua hipermarketuri inaugurate anul acesta au fost în zona de Est (Kaufland Pantelimon) şi respectiv Vest (Kaufland Valea Cascadelor), concentraţia cea mai mare de magazine mari a rămas în partea de Sud a Bucureştiului. Aici şi-au pus sigla patru dintre jucătorii mari de pe această piaţă, deschizător de drumuri fiind Auchan care a inaugurat unitatea din Titan încă din 2006. Au urma Real Vitan (actualul Auchan Vitan-inaugurat în 2007), Real Berceni (2008), Carrefour Vitantis (2008), Carrefour Berceni (2009), Cora Sun Plaza (2010) şi Cora Alexandriei (2012). De asemenea, Carrefour a anunţat că va deschide anul acesta o unitate pe platforma fostei uzine Vulcanul, într-un proiect dezvoltat de Nepi. Proiectul a fost însă amânat pentru anul viitor.

Interes mare în vestul Bucureştiului 

Pentru anul care urmează dar şi 2015 se anunţă mai multe deschideri în partea de Vest a Bucureştiului, unde există deja patru hipermarketuri, sau chiar cinci dacă includem aici şi Kaufland Sebastian, amplasat în sud-vestul capitalei. De altfel, în această zonă a apărut şi primul hipermarket din România, operat de francezii de la Carrefour încă din 2001. Retailerul a dominat zona timp de patru ani, până în 2005 când belgienii de la Louis Delhaize au deschis Cora Lujerului. Ulterior, în 2008, un alt retailer francez, Auchan, a pătruns în acesată parte a capitalei deschizând un magazin în Militari, pentru ca în 2012 să mai inaugureze o unitate de format mai mic (Auchan City) în Crângaşi. Nemţii de la Kaufland au intrat într-o zonă apropiată, pe str Sebastian din sud-vestul Bucureştiului de abia în 2009, dar s-au apropiat mai mult de concurenţă anul acesta, prin deschiderea unităţii din Valea Cascadelor. În 2014, retailerul va deschide însă un nou magazin pe  Valea Oltului, în apopierea unui viitor hipăermark Auchan. "În urma unei analize profunde a potenţialului economic al zonei, considerăm că vestul capitalei poate susţine vânzările a două magazine Kaufland", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei. Detalii aici

Expansiune nebună: Kaufland deschide un nou hypermarket în Bucureşti, în acelaşi cartier cu un alt Kaufland

Zona de Nord, acoperită de Carrefour

Şi nordul Bucureştiului are un număr comparabil de hipermarketuri, dar particularitatea zonei constă în faptul că este dominată de Carrefour. Retailerul francez şi-a început expansiunea în partea de nord-est a capitalei în 2005, prin deschiderea Carrefour Colentina, pentru ca în 2008 să deschidă şi în centrul comercial Băneasa. De asemenea, în 2011 retailerul a inaugurat o nouă unitate în centrul comercial Colloseum, în Chitila (Nord-Vest). Singurul competitor pe segmentul de hipermarket al celor de la Carrefour în acesată zonă sunt nemţii de la Kaufland care operează tot din 2005 un magazin în Colentina. În 2006, kaufland a inaugurat un hipermarket bîn aceeaşi zonă, pe bd Barbu Văcărescu.

Kaufland, face legea în est

Dacă locuitorii din nord îşi fac, cel mai probabil, cumpărăturile de la Carrefour, cei din cartierele situate în Estul Bucureştiului au mai multe şanse să meargă la Kaufland. Acolo sunt două unităţi ale retailerului german: Kaufland  Mihai Bravu inaugurat în 2012 şi Kaufland Pantelimon deschis anul acesta. Primul hipermarket din zonă aparţine însă lanţului Cora, care are o unitate în Pantelimon încă din 2003. Cei doi retaileri menţionaţi mai sus concurează însă şi cu Auchan, care prin preluarea lanţului Real de la Metro Group, operează acum o unitate pe bd Pallady.

Hipermarketurile din centrul Bucureştiului

Deşi atipic pentru bo capitală europeană, Bucureştiul are hipermarketuri în zona centrală a oraşulu7i. Cei care au pătruns aici sunt francezii de la Carrefour, care au deschis în 2003 Orhideea şi care au preluat în 2007 spaţiul de la Univers'All din zona Unirii. Tot relativ central este şi magazinul Real din Afi Palace Cotroceni, care va fi rebranduit în Auchan anul viitor.


 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO