Harta şantierelor din România. Vezi unde se construieşte cel mai mult

În primele 3 luni ale acestui an, În România s-au acordat peste 6.400 autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale. Cele mai multe sunt în Suceava. În Bucureşti se construieşte tot mai puţin.
Alina Stanciu - mar, 10 iul. 2012, 21:08
Harta şantierelor din România. Vezi unde se construieşte cel mai mult

Suceava va fi judeţul în care se vor construi în următoarea perioadă cele mai multe clădiri rezidenţiale, potrivit unei analize remise ECONOMICA.NET de către Institutul Naţional de Statistică. În primele trei luni ale acestui an, în Suceava s-au acordat 423 de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale. Spre comparaţie, anul trecut în lunile martie, aprilie şi mai (perioadă în care INS deţine date statistice) în judeţ s-au acordat 739 de autorizaţii. Totodată, anul trecut  au fost finalizate aproximativ 3.000 de clădiri.

Multe şantiere vor fi anul acesta şi în Constanţa. În primele trei luni ale anului, în judeţul de la Marea Neagră s-au acordat 399 de autorizaţii de construcţie, iar trendul este unul pozitiv comparativ cu anul trecut. Totuşi, anul trecut comparativ cu 2010, numărul clădirilor rezidenţiale finalizate a scăzut uşor, de la aproximativ 3.000 de imobile la 2740.

Pe locul trei în ceea ce priveşte numărul imobilelor ce urmează a se construi se situează judeţul Iaşi, cu 360 de autorizaţii, urmat de Timiş cu 325 de autorizaţii şi Prahova cu 274.

Pentru Bucureşti s-au anunţat în prima parte a anului doar 143 de şantiere, aproape la fel ca în Vaslui(146), Botoşani (144) sau Vrancea (139). De altfel, în capitală a început să se construiască tot mai puţin în ultimii ani, astfel că în 2011 numărul clădirilor rezidenţiale finalizate a fost cu peste 1.000 mai mic decât în 2010.

În 13 din cele 42 de judeţe ale ţării s-au înregistrat sub 100 de autorizaţii de construcţie, cele mai puţine fiind în Tulcea (34), Covasna (36) şi Caraş-Severin (36).

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...