1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

News

Haşotti: Numai primăria Constanţa poate decide dacă vinde sau nu Cazinoul

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti a declarat sâmbătă că doar Primăria Constanţa poate decide dacă vinde sau nu Cazinoul din localitate, iar dacă această clădire rămâne la primărie, ministerul poate să contribuie cu o parte din suma de bani necesară pentru restaurarea ei.

08 sep, 2012 | Agerpres

"Situaţia este astfel: dacă primăria, consiliul local, găsesc de cuviinţă să vândă Cazinoul îl vinde, nimeni nu are cum să intervină. Ministerul Culturii poate să intervină doar în sensul că fiind o clădire de patrimoniu, în clasa A, în a supraveghea cât se poate de atent, permanent, ca restaurarea Cazinoului să se facă aşa cum trebuie, conform regulilor, să se respecte forma iniţială şi decorurile iniţiale 100%. În situaţia în care primăria nu va vinde, Ministerul Culturii se poate implica alături de primărie, prin Fondul Naţional de Restaurare, printr-o sumă de bani, prin care să contribuie la restaurare", a spus Haşotti, la şcoala de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale de la Eforie Nord.

El a adăugat că încă nu s-a făcut o evaluare a costurilor unei restaurări a clădirii Cazinoului din Constanţa.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a convenit transferul Cazinoului din Constanţa în administrarea Consiliului Local al Primăriei oraşului, în condiţiile în care ministerul nu are posibilitatea financiară de a susţine investiţia în reabilitarea Cazinoului.

Decizia referitoare la transferul Cazinoului în administrarea Primăriei Constanţa survine solicitării primarului Radu Mazăre, formulată după şedinţa de consiliu local din 5 septembrie 2012.

Potrivit unui comunicat al MDRT, ministerul nu are posibilitatea financiară de a susţine investiţia în reabilitarea Cazinoului în condiţiile unei alocări insuficiente, dar şi a dublei reduceri a bugetului MDRT în anul 2012.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat, miercuri, într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal (CLM) că vrea ca, printr-o Hotărâre de Guvern, administraţia locală să preia Cazinoul din administrarea Ministerului Turismului şi să-l scoată la vânzare prin organizarea unei licitaţii la nivel internaţional.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO