1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Havrileţ, ANRE: Pentru iarnă, am stabilit un minim de înmagazinare de 1,7 miliarde de metri cubi de gaze

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a stabilit, pentru această iarnă, un nivel minim de înmagazinare de gaze naturale de 1,7 miliarde de metri cubi, iar perioadele de vârf de consum vor fi alimentate din piaţa de echilibrare, inclusiv din importuri, a declarat, joi, preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, într-o conferinţă de profil.

10 sep, 2015 | Agerpres

'Ne apropiem de iarnă, aşa că am stabilit un minim de înmagazinare de 1,7 miliarde de metri cubi. Anul trecut am avut 2,7 miliarde de metri cubi. S-au înmagazinat deja 2,2 miliarde de metri cubi şi, dacă ajungem la 2,4 miliarde, putem spune că am asigurat siguranţa sistemului', a explicat Havrileţ.

Citeşte şi Ruşii vor din nou piaţa din România. Gazprom "momeşte" firmele din România cu gaze la preţ de discount

Imperiul industrial al miliardarului Niculae s-a închis: 7.000 de şomeri, gaze suficiente pentru toată România, la iarnă

Potrivit acestuia, şi în cursul acestei ierni vor exista perioade de vârf, când va fi nevoie să se apeleze la piaţa de echilibrare, scrie Agerpres.

'În acest scop, compania Transgaz are dreptul să gestioneze piaţa de echilibrare şi chiar să importe gaze', a precizat preşedintele ANRE.

Havrileţ a adăugat că şi compania Romgaz a realizat investiţii suplimentare în partea de comprimare a gazelor naturale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO