1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Heinzmann: Principala urgenţă pentru Tarom este numirea unui nou accountable manager

Directorul general al Tarom, Christian Heinzmann, a afirmat luni, într-un interviu acordat News.ro, că principala urgenţă pentru consiliul de administraţie al Tarom este numirea unui nou manager de resurse financiare şi umane (accountable manager) până la miezul nopţii de luni spre marţi, care să primească rapid toate aprobările necesare, pentru că altfel există riscul ca Tarom să îşi piardă certificatul de operator aerian, caz în care avioanele companiei nu vor mai putea zbura, scrie News.ro.

21 mar, 2016 | News.ro

Luni seară, consiliul de admnisitraţie al Tarom ar urma să îl revoce pe Heinzmann din funcţiile de director general (chief executive officer - CEO) şi de accountable manager (director de resurse financiare şi umane).

"Accountable manager într-o companie aeriană are responsabilitatea generală pentru a furniza toate necesităţile financiare şi de personal obligatorii pentru a garanta operarea în siguranţă. Seara aceasta, de la miezul nopţii, nu voi mai fi accountable manager. Autoritatea Aeronautică mi-a retras autorizaţia sau acceptarea, cum se cheamă oficial", a afirmat Heinzmann.

"Ce se va întâmpla de la miezul nopţii: dacă nu este un nou accountable manager care este recunoscut şi acceptat de Autoritate, se poate retrage Certificatul de Operator Aerian", a completat el, în interviul acordat News.ro.

Certificatul de Operator Aerian este documentul care atestă capacitatea unei companii aeriene de a efectua activităţi de transport aerian public, potrivit Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR).
În prezent, funcţia de accountable manager adjunct este ocupată de Florin Susanu, care ar putea prelua poziţia lui Heinzmann.

"Probabil că board-ul va nominaliza un nou accountable manager, dar trebuie să fie autorizat de către autorităţile aeronautice. Până la miezul nopţii trebuie schimbată persoana, trebuie aprobarea adunării generale a acţionarilor, trebuie aprobarea autorităţii aeronautice. Cum se vor face toate acestea?", a mai spus Heinzmann.

Întrebat dacă există riscul ca avioanele Tarom să nu mai zboare dacă nu este rezolvată problema noului accountable manager, Heinzmann a răspuns: "Da, există această posibilitate".

Autoritatea Aeronautică Civilă a făcut un control la Tarom şi a decis că Heinzmann, care exercită atât funcţia de director general, cât şi pe cea de director de accountable manager, nu mai poate exercita a doua funcţie începând din 22 martie.

Luni seară, de la ora 21, este programată o şedinţă a consiliului de admnistraţie a Tarom, după ce, vineri, o primă şedinţă nu a luat nicio decizie oficială, din cauza lipsei cvorumului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO