1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Hello Shopping Park din Bacău a ieşit din insolvenţă

Hello Shopping Park din Bacău este primul centrul comercial dezvoltat de belgienii de la Bel Rom care iese din insolvenţă. Pe lângă mallul din Bacău, Bel Rom mai are alte două centre comerciale în stare de insolvenţă.

17 feb, 2016 | | ECONOMICA.net

Hello Shopping Park Bacău a fost preluat anul trecut de către KBC Bank N.V., iar în decembrie a majorat capitalul social al Bel Rom Cinci, firma prin care a fost dezvoltat centrul comercial, cu 21,1 de milioane de euro, până la valoarea de 27 de milioane de euro. Practic, majorarea s-a făcut în contul datoriei pe care Bel Rom Cinci o avea faţă de instituţia financiară. 

Bel Rom Cinci a intrat în insolvenţă în iulie 2013. 

Instanţa a decis pe 27 ianuarie închiderea procedurii de insolvenţă şi continuarea activităţii societăţii. 

Tabelul creanţelor definitiv, rectificat la data de 26 noiembrie 2015 arată că KBC Bank NV (Olanda) are o creanţă garantată de 21,08 milioane de euro, care include şi creanţa pe care K&H Bank (Ungaria) o avea la Bel Rom Cinci. Valoarea bunurilor Bel Rom Cinci a fost stabilită printr-un raport de evaluare anul trecut la fix creanţa băncii: 21,08 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI KBC Bank N.V. a preluat mallul Hello Shopping Park din Bacău, dezvoltat de Bel Rom. Alte două malluri sunt de vânzare

Pe lângă mallul din Bacău, Bel Rom mai are alte două centre comerciale în stare de insolvenţă.

Este vorba de K&S Electric Power Point, firma prin care Bel Rom a construit mallul Electroputere de la Craiova, care şi-a cerut propria insolvenţă la Tribunalul din Brăila, pe 8 mai 2013.

Planul de reorganizare al firmei arată că până la data de 30 martie 2016 aministratorul special trebuie să identifice un potenţial cumpărător pentru mall. Banca finanţatoare, UniCredit Bank Austria AG, este înscrisă în tabelul definitiv cu suma de 31,3 milioane de euro, Auchan cu 1,56 milioane de euro la capitolul creanţe garantate. În total, datoriile K&S se ridică la 43,4 milioane de euro, arată datele disponibile pe Termene.ro.

Mallul din Craiova a fost evaluat la 36,3 milioane de euro.

Pe 13 iunie 2013, belgienii de la Bel Rom au cerut insolvenţa firmei prin care a fost construit Focşani Retail Park. Centrul comercial a fost deschis în septembrie 2008, are o suprafaţă construită de 51.588 mp, iar investiţia s-a ridicat la 60 de milioane de euro.

În cazul mallului din Focşani, a cărui construcţie a fost finanţată tot de către KBC Ireland, banca a contestat în luna noiembrie a anului trecut raportul de evaluare a activelor societăţii Bel Rom Şapte, pe motiv că s-a omis determinarea valorii bunurilor aflate în patrimoniul debitoare în caz de vânzare forţată. De asemenea, KBC Bank vrea ca în noul raport de evaluare să fie incluse şi investiţiile realizate şi contractele semante după data 20 martie 2015, dată care s-a luat în calcul pentru evalaurea bunurilor.

Tabelul preliminar al creanţelor din noiembrie 2013 arată că KBC Ireland are o creanţă garantată de 38,2 milioane de euro din totalul creanţelor de 38,8 milioane de euro.

Următorul termen de judecată în acest dosar de insolvenţă a fost stabilit de instanţă pentru 18 februarie iar administratorul judiciar continuă procedura şi valorificarea bunurilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO