Hellvig: Vor fi verificate investiţiile făcute de MDRT în ţară, în perioada 2009-2012

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că vor fi verificate toate investiţiile făcute de minister în perioada 2009-2012, pe fiecare judeţ în parte, iar în funcţie de rezultate va dispune decizii administrative sau instituţionale.
Economica.net - sâm, 19 mai 2012, 11:49
Hellvig: Vor fi verificate investiţiile făcute de MDRT în ţară, în perioada 2009-2012

Hellvig a spus că vor fi verificate toate investiţiile făcute în perioada 2009-2012 de MDRTşi că a cerut o situaţie clară pe fiecare judeţ în parte.

„Responsabilitatea cheltuirii banului public cineva trebuie să şi-o asume. Cineva trebuie să răspundă politic”, a spus Hellvig, care a adăugat că în 1996 PSD a pierdut guvernarea, dar a candidat sub sigla partidului, în 2000 CDR a pierdut guvernarea, dar şi-a asumat să candideze sub sigla partidelor din care era compusă coaliţia, dar că în 2012 „PD fuge de responsabilitate” candidând sub diferite denumiri de alianţe.

Ministrul a mai spus că cetăţenii trebuie să înţeleagă de ce s-au cheltuit banii şi de ce a apoi s-au tăiat 25 la sută din salarii, de ce a crescut TVA sau a fost introdus impozitul forfetar.

El a precizat că MDRT intră în auditare pentru perioada 2009-2012 ca să se ştie care este situaţia care a fost preluată de noul Guvern.

Hallvig a adăugat că în urma auditării şi controalelor făcute de Corpul de control al ministerului va dispune decizii administrative şi instituţionale.

Ministrul a mai spus că vor fi prioritizate proiectele care vor fi finanţate, arătând că nu e nevoie de patinoare artificiale sau de săli de sport imense care consumă foarte mulţi bani, dar că vor fi finanţate proiectele care sunt în stadiu avansat de execuţie, cum ar fi pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc.

Hellvig consideră că cel mai important este să nu fie cheltuiţi bani aiurea şi a avertizat administraţiile locale că „s-a terminat cu accesul la banul public în interes politic”, apreciind că în perioada 2009-2012 a fost „un jaf public”.

El a mai spus că în domeniul turistic va pune accent pe reabilitarea accesului la mediul turistic şi pe modernizarea infrastructurii turistice.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...