1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Concurența analizează tranzacția prin care Help Net vrea să preia 52 de farmacii Remedia

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Help Net Farma SA vrea să preia 52 farmacii deținute de Farmaceutica Remedia SA. Informația vine în contextul în care, la data de 10 februarie, Help Net a anunțat că face prima achiziție din acest an și preia 52 de farmacii de la Farmaceutica Remedia. Tranzacția se ridică la 8,5 milioane de euro, spun oficialii Help Net.

25 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Prin această achiziție, Help Net ajunge pe locul al treilea pe piața locală de retail farmaceutic, cu peste 350 de unități la nivel național, susțin oficialii Help Net. 

„Achiziționarea celor 52 de farmacii de la Farmaceutica Remedia S.A întărește poziția noastră locală și consolidează poziția grupului Phoenix drept cel mai mare operator de farmacii din Europa”, a declarat Sebastian Ring, directorul general Help Net Farma.

Tot pe 10 februarie Consiliul Concurenţei a anunțat că analizează tranzacţia prin care Help Net Farma SA intenţionează să preia 33 de farmacii Ecofarmacia din Transilvania, după cum Economica.net a scris aici. 

Farmaciile Remedia pe care intenţionează să le preia Help Net sunt localizate în Bucureşti şi în 11 județe din zonele de Vest, Sud şi Est ale României.

Fondat in 1998, Help Net este al treilea cel mai mare lanț farmaceutic din România, cu peste 350 de farmacii deschise la nivel național și o cifră de afaceri de peste 168 de milioane de euro în 2019. 
Help Net Farma SA face parte din grupul german Phoenix şi operează, la nivelul întregii ţări, lanţul farmaceutic care activează sub brandul „Help Net''.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.
Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO