Hertz a comandat 100.000 de mașini de la Tesla – Bloomberg

Producătorul american de vehicule electrice Tesla a primit cea mai mare comandă de mașini din istoria sa și a pieței mondiale de mașini electrice, 100.000 de vehicule.
Robert Stan - lun, 25 oct. 2021, 15:44
Hertz a comandat 100.000 de mașini de la Tesla - Bloomberg

Agenția Bloomberg scrie că Hertz, companie de închirieri auto aflată în faliment cu doar câteva luni în urmă, a comandat de la Tesla nu mai puțin de 100.000 de mașini, un prim pas către îndeplinirea unui plan îndrăzneț de a electrifica întreaga sa flotă.

Citând persoane apropiate tranzacției, dar fără a avea confirmarea Hertz sau Tesla, jurnaliștii Bloomberg notează că aceasta va este cea mai mare comandă de vehicule electrice din istorie, atât ca număr cât și ca valoare. Un cost estimativ al întregului pachet corespunde unei valori de circa 4,2 miliarde de dolari.

Suma menționată este surprinzătoare dacă avem în vedere că ea indică plata unui tarif per mașină foarte apropiat de prețul de catalog. De obicei, la comenzi atât de mari și mai ales în domeniul închirierilor de mașini, discounturile solicitate producătorului de operatorul serviciului sunt extrem de mari. E drept că în textul agenției nu se vorbește deloc despre alte servicii de întreținere sau alimentare, detaliu care ar putea justifica suma enormă a contractului.

Mașinile ar urma să fie livrate în următoarele 14 luni, primele dintre acestea urmând a intra în flota Hertz încă din luna noiembrie a acestui an. Ulterior, flota de Tesla Model 3 ar urma să fie distribuită agenților Hertz din Statele Unite și Europa, ei putând oferi clienților carduri de acces atât la stațiile de încărcare cu energie electrică ale Tesla cât și la viitoare astfel de facilități pe care Hertz le va instala în următoarea perioadă.

Acest plan masiv de electrificare al Hertz va duce, în timp, la schimbarea întregii flote a companiei de închirieri auto care are disponibil în parcul său mondial circa 500.000 de vehicule. De asemenea, o comandă atât de mare dezvăluie intențiile noilor acționari ai Hertz, fondurile Knighthead Capital Management și Certares Management, de a da o lovitură întregii industrii a închirierilor de mașini.

Compania Hertz este prezentă și în România prin Autotechnica Fleet Services, companie care își desfășoară activitatea în domeniul închirierilor de mașini și al leasingului operațional. Flota din România a companiei este compusă din circa 3.500 autoturisme distribuite în șase orașe – București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...