1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Hewlett-Packard a mărit salariul directorului general de la un dolar la 1,5 milioane dolari

Hewlett-Packard (HP) a mărit salariul anual al directorului general Meg Whitman de la un dolar la 1,5 milioane dolari, pentru a-l aduce la un nivel competitiv în raport cu salariile primite de şefii altor companii din sectorul IT, relatează Bloomberg.

18 dec, 2013 | Mediafax

Majorarea va fi aplicată retroactiv, de la data de 1 noiembrie, potrivit unui anunţ al companiei destinat Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Whitman, angajată în 2011 pentru revitalizarea HP, se confruntă cu declinul vânzărilor provocat de cererea slabă pentru PC-uri şi a intensificat concurenţa pe piaţa tehnologiei destinată companiilor.

Acţiunile HP au urcat cu 93% în acest an la bursa din New York, după trei ani de evoluţie descendentă.

Whitman a primit beneficii în valoare totală de 15,4 milioane de dolari, 70% din suma prevăzută, în anul fiscal 2012, primul an complet ca CEO al companiei, din cauza pierderilor nete înregistrate de HP.

Beneficiile de anul trecut au inclus bonusuri de performanţă în valoare de 1,7 milioane de dolari, acţiuni în valoare de peste şapte milioane de dolari şi opţiuni pentru acţiuni de 6,4 milioane dolari.

Un purtător de cuvânt al HP, Michael Thacker, a refuzat să comenteze.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO