1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Hidroelectica selectează intermediarul pentru vânzarea prin ofertă publică a 15% din acţiuni

Compania Hidroelectrica va selecta un nou intermediar pentru listarea la bursă, după ce Guvernul a majorat pachetul de acţiuni pe care îl va oferi investitorilor de la 10% la 15%, iar companiile interesare vor putea depune oferte până în 20 ianuarie 2014, dată la care vor fi deschise.

20 dec, 2013 | Mediafax

Preţul caietului de sarcini a fost redus de la 8.000 de euro, plus TVA, la 2.000 de euro, fără TVA, se arată într-un anunț al Hidroelectrica.

Totodată, valoarea garanției de participare a scăzut de la 25.000 de euro la 5.000 de euro.

Hidroelectrica a selectat în primăvara anului trecut consorţiul format BRD - Citigroup - Societe Generale - Intercapital pentru listarea la bursă, însă contractul nu a fost semnat.

Listarea pe piața de capital a producătorului de electricitate a fost convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internațional, Comisia europeană și Banca Mondială, dar a fost amânată de mai multe ori.

Hidroelectrica s-a fost în insolvență timp de un an, din iunie 2012 până în luna iunie a acestui an.

Statul deține, prin Departamentul pentru Energie, 80,05% din capitalul Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participație de 19,94%. Hidroelectrica are un capital social de 4,475 miliarde de lei (1 miliard de euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO