1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 32 º

Companii

Hidroelectica selectează intermediarul pentru vânzarea prin ofertă publică a 15% din acţiuni

Compania Hidroelectrica va selecta un nou intermediar pentru listarea la bursă, după ce Guvernul a majorat pachetul de acţiuni pe care îl va oferi investitorilor de la 10% la 15%, iar companiile interesare vor putea depune oferte până în 20 ianuarie 2014, dată la care vor fi deschise.

20 dec, 2013 | Mediafax

Preţul caietului de sarcini a fost redus de la 8.000 de euro, plus TVA, la 2.000 de euro, fără TVA, se arată într-un anunț al Hidroelectrica.

Totodată, valoarea garanției de participare a scăzut de la 25.000 de euro la 5.000 de euro.

Hidroelectrica a selectat în primăvara anului trecut consorţiul format BRD - Citigroup - Societe Generale - Intercapital pentru listarea la bursă, însă contractul nu a fost semnat.

Listarea pe piața de capital a producătorului de electricitate a fost convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internațional, Comisia europeană și Banca Mondială, dar a fost amânată de mai multe ori.

Hidroelectrica s-a fost în insolvență timp de un an, din iunie 2012 până în luna iunie a acestui an.

Statul deține, prin Departamentul pentru Energie, 80,05% din capitalul Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participație de 19,94%. Hidroelectrica are un capital social de 4,475 miliarde de lei (1 miliard de euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO