1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Hidroelectrica a înregistrat în primele trei luni din 2017 cel mai mare profit din istorie

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a obţinut în primele trei luni ale anului un profit net de 482 de milioane de lei, cel mai mare din istoria companiei, potrivit conducerii Hidroelectrica.

04 mai, 2017 | | ECONOMICA.net

“Este mai mult decât anul trecut, este un record absolut la trei luni”, a declarat pentru ECONOMICA.NET directorul general al companiei, Ovidiu Agliceru. Potrivit acestuia, cifra de afaceri aferentă primelor trei luni ale anului este de 1,2 miliarde de lei, iar vânzările de energie electrică au fost de 3,5 TWh, cu peste 20% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut.

Compania nu a prezentat anul trecut rezultatele aferente primelor trei luni ale anului, ci doar pe primele cinci, iar rezultatele pentru primele trei luni din 2017 sunt aproape la fel cu cele de la cinci luni din 2016. Atunci, Hidroelectrica raporta o cifră de afaceri de 1,29 miliarde de lei, iar profitul a fost de 560 de milioane de lei.

În 2016 Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, după patru ani, perioadă în care au fost anulate sau renegociate toate contractele de vânzare de energie electrică.

Hidroelectrica este cel mai mare şi cel mai ieftin producător de energie electrică din ţară, asigurând circa un sfert din consumul naţional de electricitate.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO