1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Hidroelectrica a mai soluţionat două contracte cu „băieţii deştepţi”

Hidroelectrica a renegociat contractele bilaterale cu Elsid și Electrocarbon, miercuri seara, obținând un preț mult mai bun pe energie furnizată. Astfel, contractele au fost prelungite până la 31 martie 2013, a declarat, în exclusivitate pentru Q Magazine, Remus Borza, partener în firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

25 iul, 2012 | Economica.net

„S-au menținut contractele cu Elsid şi Electrocarbon, am încheiat acum o oră (ora 21 – n.r.) un acord prin care am menținut contractele până la expirarea lor, 31 martie 2013. În condiții net avantajoase pentru Hidroelectrica, s-a renegociat prețul, care este unul mai bun decât cel avut până în prezent. Voi anunța acest preț, dar după ce voi încheia negocierile și cu Alro Slatina, în jurul datei de 15 august", a declarat Borza, pentru Q Magazine.

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anunţat, marţi, că a denunţat contractul încheiat de producătorul de electricitate cu firma Energy Holding, din analize rezultând că acesta a generat, din 2006, pierderi de 1,4 miliarde de lei. Anterior au fost denunţate alte contracte, cu Euro-P.E.C., EFT, AlpiqRomIndustries şi AlpiqRomEnergie. Vezi aici contractul secret dintre Hidroelectrica si Energy Holding

Hidroelectrica scoate la vânzare energie pe bursă. Vezi preţurile

Compania vinde pe bursă 7 GWh de energie livrată în vârf la un preţ de pornire de 190 de lei/MWh, sub media pieţei. Preţul de adjudecare al licitaţiei ar putea fi, totuşi, mult mai mare, dat fiind interesul pieţei pentru energia hidro.

Compania Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, scoate la vânzare pe Bursă şase pachete egale de energie în cantitate totală de 7 GWh la un preţ de pornire al licitaţiei de 189 lei/MWh. Preţul poate fi considerat mic dacă luăm în calcul faptul că preţul mediu pe OPCOM este de 220 lei/MWh iar pachetul scos la vânzare reprezintă electricitate livrată în vârf, între orele 07.00 şi 22.00, cea mai scumpă energie.

În urmă cu o săptămână, Hidroelectrica a mai scos pe bursă două pachete de energie în cantitate de 2,5 GWh livraţi în vârf la acelaşi preţ de pornire a licitaţiei. Preţul de adjudecare a urcat până la 256 lei/MWh pentru că, dat fiind faptul că preţul de pornire era mic, la licitaţie s-au înghesuit 20 de firme. Câştigătorii celor două pachete au fost Repower Furnizare şi CEZ Trade.

Potrivit lui Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, cei 2,5 GWh aduşi pe bursă au fost o simplă testare a pieţei. Din 1 august, compania ar putea lansa oferte de vânzare pentru 1-2 TWh.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO