Hidroelectrica a semnat contractul privind modernizarea instalațiilor barajului deversor Gogoșu

Compania Hidroelectrica a semnat astăzi, 30.06.2022, contractul pentru ”modernizarea instalațiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice și instalație de acționare hidraulică aferentă Barajului deversor Gogoșu”, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 30 iun. 2022, 18:20
Hidroelectrica a semnat contractul privind modernizarea instalațiilor barajului deversor Gogoșu

Procedura de achiziție publică (licitație deschisă) a fost adjudecată de asocierea dintre DSD NOELL GmbH și Electromontaj S.A., iar valoarea lucrărilor ce urmează a fi efectuate se ridică la 41.558.345 lei.

Lucrările presupun prestarea de servicii de proiectare, înlocuiriea instalațiilor de acționare hidromecanice, modernizarea echipamentelor electrice, implementarea de sisteme de automatizare și integrare acestora în SCADA, construcții etc. De asemenea serviciile care fac obiectul contractului de modernizare implică activități de project management constând in coordonarea lucrărilor, serviciilor, activităților de achiziție/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere în funcțiune în vederea realizării unui proiect de retehnologizare/modernizare „la cheie”, cu respectarea tuturor cerințelor de calitate, sănatăte și securitate în muncă și protecția mediului ce decurg din cerințele naționale și ale Uniunii Europene.

”Instalațiile hidraulice de acționare a stavilelor care echipează barajul deversor Gogoșu, cât și instalația electrică și de automatizare au depășit durata normală de serviciu, aceste echipamente aflându-se în exploatare de mai bine de 30 de ani. Lucrările contractate astăzi vin să rezolve problema uzurii fizice și morale, să restabilească condiții maxime de acuratețe în utilizare și, în plus, să alinieze echipamentele la rigorile moderne de automatizare și de siguranță”, a declarat Bogdan Badea (foto), președintele directoratului Hidroelectrica.

”Ne dorim accelerarea procesului de modernizare pentru toate obiectivele Hidroelectric, și acționăm ferm în această direcție”, a mai precizat el.

Barajul deversor Gogoșu face parte din Sistemul Hidroenergetic și de Navigație Porțile de Fier II, situat în sud-vetul țării, la km 875 de km de la vărsarea Dunării în Marea Neagră.Acesta este amplasat în al doilea front de retenție, alături de centrala suplimentară română și barajele nedeversoare care închid frontul de retenție pe brațul secundar ”Dunărea Mică” sau ”Gogoșu”.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...